Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Έχουμε καταδικάσει τις τουρκικές μεθοδεύσεις στην Μεσόγειο

19 Φεβρουαρίου 2020 21:19

Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για τις δηλώσεις του για την Μεσόγειο έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Ως έχουμε κατ´επανάληψη τονίσει, η παρανομία δεν παράγει δίκαιο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Γεννηματάς.

«Η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει αποδεχθεί, αλλά έχει καταδικάσει, όπως και η διεθνής κοινότητα, τις παράνομες τουρκικές μεθοδεύσεις στην περιοχή. Μεθοδεύσεις που συνεχίζουν να υπονομεύουν την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, δημιουργώντας μεταξύ άλλων προσχήματα για την παραβίαση εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και για την απόπειρα σφετερισμού κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρών της», τονίζει και καταλήγει:

«Δυστυχώς και σε αυτό, η Τουρκία συνεχίζει να αποτελεί μειοψηφία του ενός».

Σημειώνεται πως ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις υποστηρίζοντας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, πως η Ελλάδα αρχίζει να αποδέχεται το καθεστώς που κήρυξε στη Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του υποστήριξε πως «στη Μεσόγειο μετά τη συμφωνία που καταλήξαμε με τη Λιβύη, ενδυναμώνουμε τις μεταβαλλόμενες ισορροπίες υπέρ της χώρας μας», ενώ επισήμανε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει αρμοδιότητα να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με τη Λιβύη».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε χαρακτηριστικά: «Χάρη στην αποφασιστική μας στάση σε αυτό το θέμα, το καθεστώς που κηρύξαμε στη Μεσόγειο άρχισε να γίνεται αποδεκτό από τις χώρες που είναι εντός του θέματος με πρώτη την Ελλάδα».

cnn,gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos