ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (671)

Φέτος, τις ημέρες των εορτών, οι ήρωες των παιδικών παραστάσεων του Μικρού Εθνικού, η «Μόμο», αλλά και «Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη», το «σκάνε» από τη σκηνή, κρύβονται σε κάθε γωνιά του ιστορικού κτιρίου Τσίλλερ και ετοιμάζουν εκπλήξεις.

Το Ρεμπέτικο είναι το πέμπτο στοιχείο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς που εγγράφει η Ελλάδα στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας (UNESCO, 2003)

Tο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται τα Χριστούγεννα, την αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων, με δυο εργαστήρια και μια ταινία στο πνεύμα της εποχής στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο Τήνου.

Τα δέντρα στολίστηκαν, τα λαμπάκια άναψαν και ο «Χριστουγεννιάτικος κόσμος» του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ξεκίνησε χθες το ταξίδι του, για να μοιράσει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Μπορεί ο δυνατός νοτιάς που φύσαγε όλη μέρα να χάλασε τα σχέδια για τη λειτουργία του εντυπωσιακού παγοδρομίου που έχει στηθεί πάνω στο κανάλι, ωστόσο υπάρχει πολύς χρόνος για παιχνίδια στον... πάγο.

Ενα από τα αγαπημένα σετ σετ κοσμημάτων της Νεοϋορκέζας Χάριετ Ρόουζ Κατς είναι ένα χρυσό κολιέ και βραχιόλι δεμένα με διαμάντια που φτάνουν σε «βάρος» τα 40 καράτια. Της στοίχισαν 250 χιλιάδες δολάρια πριν από περίπου 30 χρόνια.

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία εκατοντάδων προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε στην Αθήνα, μια σειρά από σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, με πρωτοβουλία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και κύριο θέμα, τον αρχαιολογικό θησαυρό των Κυκλάδων.

Το κατά πόσον η μόδα μπορεί να είναι τέχνη είναι μια συζήτηση που δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

captcha

Σύνδεση / Εγγραφή