ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (690)

Mε γυρίσματα στην Ελλάδα η νέα ταινία, συμπαραγωγή της StraDa του Gianni Zanasi «Η Ευτυχία είναι ένα Πολύπλοκο Σύστημα», (Τroppa Grazia) φέρνει ελληνικό χρώμα στις Κάννες.

Από τα πρώτα κιόλας χρόνια της εφεύρεσης της φωτογραφίας (1839), η Αθήνα αποτέλεσε πόλο έλξης για τους ξένους φωτογράφους, οι οποίοι -όπως και οι Έλληνες συνάδελφοί τους- απαθανάτιζαν συστηματικά τα αρχαιολογικά μνημεία της πρωτεύουσας του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

Εντεκα επιστήμονες συνθέτουν έναν πολυπρισματικό διάλογο για τον ελληνικό κινηματογράφο.

Tι μπορεί να θεωρηθεί «επικίνδυνο περιεχόμενο» στην εποχή της πολιτικής ορθότητας και του lobbying; Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως ό,τι ποστάρουμε στο διαδίκτυο θα παραμείνει εκεί;

Στη Νορβηγία, το 25% των τροφών που διατίθενται στην αγορά καταλήγουν στα σκουπίδια.

Ερχεται ένα ακόμη μουσικά πυκνό τριήμερο για την Αθήνα, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι ξεχωρίζουν οι Kraftwerk, αύριο Σάββατο, στο Tae Kwon Do. Επιθετικά και επιβλητικά, όπως... αρμόζει εξάλλου στον χώρο της ασιατικής πάλης, η μπάντα έρχεται να θυμίσει στους –κυρίως φανατικούς και κάπως μπαρουτοκαπνισμένους– θεατές τον λόγο για τον οποίο γράφτηκε στις σελίδες της μουσικής ιστορίας με μεγάλα γράμματα. Γερμανοί και πρωτοπόροι, ηλεκτρονικοί και ηλεκτρισμένοι, γερόλυκοι της τεχνολογίας, δημιουργούν ένα 3-d περιβάλλον φέρνοντας το κοινό όσο γίνεται πιο κοντά στη σκηνή.

Πίνακες που χρησίμευαν για να μαθαίνουν ζωολογία οι φοιτητές, από τα τέλη του 19ου αιώνα, αποτελούν πλέον έργα τέχνης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

captcha

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos