Σε βιασμό από αστυνομικούς κατέληξε η προσαγωγή στο τμήμα για Ινδή έφηβη

03 Ιανουαρίου 2015 12:43

Δύο μέλη των σωμάτων ασφαλείας της Ινδίας έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και εξετάζεται η εμπλοκή τους σε νέα υπόθεση ομαδικού βιασμού στην Ινδία, δύο χρόνια μετά τον φονικό ομαδικό βιασμό φοιτήτριας που προκάλεσε διεθνές κύμα αντιδράσεων και αλλαγή της νομοθεσίας στη χώρα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί αφορούν τόσο τον βιασμό όσο και την απαγωγή της νεαρής κοπέλας που έγινε την Τετάρτη, όπως αναφέρει το BBC, στην περιοχή του Μουζάτζαγκ, στο Μπανταούν.

Πρόκειται για την ίδια περιοχή του κρατιδίου του Ουτάρ Πραντές όπου το περασμένο Καλοκαίρι βρέθηκαν απαγχονισμένες δύο έφηβες που νωρίτερα είχαν πέσει θύματα βιασμού.

Οι δράστες, οι οποίοι σημειωτέον αγνοούνται καθώς δεν έχουν συλληφθεί, φέρονται να πήραν το θύμα τους στο αστυνομικό τμήμα και εκεί να έγινε ο βιασμός, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της αστυνομίας που επικαλείται το Press Trust of India.

Το θέμα της σεξουαλικής βίας στην Ινδία έχει βρεθεί στο προσκήνιο της διεθνούς ειδησεογραφίας την τελευταία διετία, λόγω της σοκαριστικής υπόθεσης του ομαδικού βιασμού φοιτήτριας στο Νέο Δελχί.

Η άτυχη κοπέλα βρισκόταν μέσα σε λεωφορείο όταν έγινε ο βιασμός και υπέκυψε στα τραύματά της λίγες ημέρες αργότερα.

Ακολούθησε έκρηξη οργής στο εσωτερικό και διεθνής κατακραυγή που οδήγησε σε αυστηροποίηση της νομοθεσίας, αλλά όπως μεταδίδουν οι ξένοι ανταποκριτές στην πράξη τα περιστατικά που καταγγέλλονται όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά αυξάνονται.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos