Πύρινη λαίλαπα στην Πορτογαλία: Δεκάδες τραυματίες

22 Ιουλίου 2019 10:18

Η ξηρασία και οι ριπές του ανέμου περιπλέκουν την κατάσταση στην Πορτογαλία, όπου από το Σάββατο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές σε μια ορεινή περιοχή, στα κεντρικά της χώρας.

Περίπου διακόσιοι επιπλέον άνδρες εμπλέκονται πλέον στην επιχείρηση, αυξάνοντας το σύνολο της δύναμης σε πάνω από 900 πυροσβέστες, με την υποστήριξη 300 οχημάτων, ενώ το πορτογαλικό γενικό επιτελείο στρατού ανακοίνωσε ότι στέλνει με τη σειρά του ενισχύσεις.

 

Οι ισχυροί άνεμοι και η θερμοκρασία που άγγιζε σήμερα τους 35 βαθμούς, προκάλεσαν πολλές αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι φλόγες έχουν πλησιάσει σε απομονωμένα σπίτια κοινοτήτων κοντά στην πόλη Μασάου και οι κάτοικοι προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους χρησιμοποιώντας κουβάδες και λάστιχα ποτίσματος, όπως δείχνουν οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

Από τις πυρκαγιές στην περιοχή του Καστέλου Μπράνκου έχουν τραυματιστεί 20 άνθρωποι, εκ των οποίων οι οκτώ είναι πυροσβέστες. Ένας πολίτης υπέστη σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Λισαβόνας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο πορτογάλος πρόεδρος της Δημοκρατίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα εξέφρασε την «αλληλεγγύη του στους εκατοντάδες ανθρώπους που δίνουν μάχη με τη μάστιγα των πυρκαγιών» με μήνυμά του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας.

Οι πυρκαγιές, που ενισχύονται από τους σφοδρούς ανέμους, εξαπλώθηκαν από νωρίς το απόγευμα σε τρία μέτωπα, σε εξαιρετικά δυσπρόσιτες ζώνες. Το 2017, μια σειρά καταστροφικών πυρκαγιών στοίχισε τη ζωή σε 114 ανθρώπους στην ίδια περιοχή.

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων, συνολικά έξι περιφέρειες στην κεντρική και τη νότια Πορτογαλία τέθηκαν χθες Σάββατο σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού για τον κίνδυνο πυρκαγιών.

Ως υπαίτιος για μία από τις πυρκαγιές συνελήφθη σήμερα στο Καστέλου Μπράνκου ένας άνδρας 55 ετών. Ωστόσο, ο ύποπτος δεν φαίνεται να εμπλέκεται στις άλλες φωτιές που ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου.

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos