«Έστειλαν στο απόσπασμα» αξιωματούχο, ύποπτο φορέα του κορωνοϊού, που έσπασε την καραντίνα

13 Φεβρουαρίου 2020 13:02

Στο εκτελεστικό απόσπασμα φέρονται να έστειλαν στη Βόρεια Κορέα έναν αξιωματούχο που αψήφισε τους όρους της καραντίνας για το νέο κορωνοϊό, ενώ για τον ίδιο λόγο ένα στέλεχος της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών εστάλη σ’ ένα στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας.

Ο πρώτος είχε μπει σε καραντίνα μετά την επιστροφή του από ταξίδι για εμπορικούς λόγους από την Κίνα, όπου οι νεκροί από τον κορωνοϊό έχουν ξεπεράσει τους 1.300, αλλά όταν εντοπίστηκε κατά την επίσκεψή του σε δημόσια λουτρά, συνελήφθη και εκτελέστηκε, όπως αναφέρει η κορεατική εφημερίδα Dong-A επικαλούμενη πηγές από την Πιονγιάνγκ.

Ο άλλος αξιωματούχος υποβιβάστηκε και τον έστειλαν να δουλέψει σε μια φάρμα, επειδή είχε αποκρύψει ότι είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας υποστηρίζει ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, ισχυρισμός που δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές και αντιμετωπίζεται με υποψία από αξιωματούχους, όπως ο Μπιρ Μάνταλ του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών. Τοπικά ΜΜΕ στην Πιονγιάνγκ έχουν παραδεχθεί ότι ορισμένα άτομα έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ σύμφωνα με τη Daily NK που εδρεύει στη Σεούλ, πέντε άνθρωποι πέθαναν από τον κορωνοϊό στην πόλη Σινούιτζου στη βορειοδυτική Β. Κορέα κοντά στη μεθόριο με την Κίνα. Οι Αρχές έχουν κλείσει τα σύνορα με την Κίνα – επίκεντρο της επιδημίας – και απαγόρεψαν την είσοδο στη χώρα σε όλους τους ξένους τουρίστες, ενώ έχουν διατάξει να υποβάλλονται σε τεστ όσοι εισέρχονται οδικώς στην Πιονγιάνγκ, κι όσοι ταξίδεψαν πρόσφατα στο εξωτερικό.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

plastira 265x280