Κυριακή, 10 Μαϊος 2015 - Psts.gr

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/5, στην αίθουσα του Αρχιλόχου στην Παροικία, μια σπουδαία ημερίδα η οποία διοργανώθηκε από το Perantinos Travel and Tourism σε συνεργασία με το Δήμο Πάρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Πάρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φιλοξένησε για τρεις μέρες ομάδα Ιταλών δημοσιογράφων μελή του Συνδέσμου Δημοσιογράφων Τουρισμού «NEOS».

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η θεατρική ομάδα "Μίμου Άπτου" διοργανώνει στην Ερμούπολη διήμερο αφιέρωμα στο κουκλοθέατρο και το θέατρο σκιών με τίτλο "Κούκλες και Σκιές με ψυχή".

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή, 10 Μαϊος 2015 13:20

Τροχαίο ατύχημα στη Σύρο

Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Ακτή Στρατάρχου Παπάγου ν. Σύρου, στο ύψος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όταν ένας 27χρονος, οδηγός Δ/Κ οχήματος, συγκρούστηκε με το Ε.Δ.Χ όχημα με οδηγό έναν 32χρονο, με αποτέλεσμα την πτώση του 27χρονου και τον τραυματισμό του.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στον χώρο της Υγείας στις Κυκλάδες με τα προβλήματα να συσσωρεύονται και να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο μέρα με την μέρα χωρίς να διαφαίνεται κάποια λύση στο άμεσο μέλλον.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πριν τις εκλογές η τότε αντιπολίτευση έλεγε συνεχώς «όχι» σε οποιαδήποτε προσπάθεια εθνικής συνεννόησης για συντεταγμένη, ασφαλή, βιώσιμη έξοδο από την κρίση και την κηδεμονία των Μνημονίων.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα 200 με 300 ευρώ θα διαμορφωθεί το ύψος της κύριας σύνταξης εάν εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις κύριες συντάξεις που τέθηκε από την πλευρά των δανειστών και απεσύρθη το τελευταίο διάστημα, σημείωσε σήμερα ο Γιώργος Ρωμανιάς.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κoρυφώνονται μέσα στο Σαββατοκύριακο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών με στόχο να υπάρξει ένα θετικό «σήμα» από το αυριανό Eurogroup, που θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να τροφοδοτήσει την ελληνική ρευστότητα. Κλειδιά για μια τέτοια εξέλιξη είναι το μείγμα που θα συμφωνηθεί για τη νέα φορολογία αλλά και η σύγκλιση σε εργασιακά και Ασφαλιστικό, τομείς στους οποίους παραμένει η απόσταση.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσθέστε ένα δημοτικό σχολείο στον κατάλογο των σχεδίων που χρηματοδοτούν επενδυτές από τη Silicon Valley με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για την αλυσίδα σχολείων AltSchool που κέρδισε επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και από άλλους επενδυτές. Τα σχολεία AltSchool, τα οποία επικεντρώνονται στη χρήση της τεχνολογίας, ίδρυσε ο Μαξ Βεντίλα, πρώην στέλεχος της Google. Με τη χρήση εξειδικευμένων μηχανημάτων και λογισμικού, οι δάσκαλοι έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν πιο προσωπικά διδακτικά πλάνα. Αντί να ακολουθούν οι μαθητές το ίδιο διδακτικό πλάνο στη διάρκεια της χρονιάς, αυτό μπορεί να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε μαθητή. Τα δίδακτρα ανέρχονται στις 21.000 δολάρια τον χρόνο και με την πάροδο των ετών η εταιρεία σκοπεύει να πουλήσει την τεχνολογία που χρησιμοποιεί και σε άλλα σχολεία. «Ολα ενορχηστρώνονται με τη χρήση της τεχνολογίας», εξηγεί ο κ. Βεντίλα.

Επενδυτές που τοποθετούν χρήματα σε εταιρείες τεχνολογίας κάνουν το ίδιο και σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της παιδείας. Οι επενδύσεις σε νεοφυείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της παιδείας αυξήθηκαν πέρυσι κατά 55% στο 1,87 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία CB insights. Ο Ζούκερμπεργκ έχει επικεντρωθεί ιδιαίτερα στην παιδεία. Δώρισε 100 εκατ. δολάρια στα σχολεία του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρζι το 2010 και το 2014 υποσχέθηκε να δωρίσει ακόμη 120 εκατ. δολάρια στα σχολεία της περιοχής του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Ο ζήλος του Ζούκερμπεργκ παρακίνησε και άλλους επενδυτές. «Πιστεύουμε ότι έχει έρθει η εποχή να ξαναφανταστούμε την εκπαίδευση», δήλωσε ο Μπράιαν Σίνγκερμαν, της εταιρείας Founders Fund.

Τα σχολεία AltSchool διαφέρουν από άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης και οι οποίες συνήθως κατασκευάζουν εφαρμογές ώστε να βοηθήσουν τους μαθητές στα Μαθηματικά ή γενικότερα στο διάβασμα. Η εταιρεία λειτουργεί η ίδια τα σχολεία της. Ξεκίνησε πέρυσι με μια τάξη 20 μαθητών και εφέτος σκοπεύει να λειτουργήσει 20 σχολεία δυναμικότητας 500 μαθητών συνολικά. Το 2010 ο Βεντίλα πούλησε την εταιρεία του Aardvark στην Google για την οποία και εργάστηκε μέχρι το 2013. Σταδιακά άρχισε να ασχολείται όλο και περισσότερο με το προβληματικό εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ, όπως λέει. Οι ΗΠΑ κατατάσσονται στη 14η θέση, κάτω από τη Ρωσία και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες, σε παγκόσμια μελέτη της Pearson σχετική με τα εκπαιδευτικά συστήματα και τις επιδόσεις των μαθητών στα Μαθηματικά, τις επιστήμες, το διάβασμα, τη γνώση γραφής και ανάγνωσης και τα ποσοστά αποφοίτησης. Ενας βασικός λόγος για την κακή επίδοση του αμερικανικού δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος είναι η έλλειψη χρηματοδότησής του, κάτι για το οποίο δεν πρέπει πια να ανησυχεί η εταιρεία του κ. Βεντίλα.

www.kathimerini.gr

 

Κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στους έντεκα έχει ανέβη, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις ενόπλων Αλβανών με αστυνομικές δυνάμεις στην πόλη Κουμάνοβο των Σκοπίων. Διήμερο εθνικό πένθος για τους έξι νεκρούς αστυνομικού κήρυξε η σκοπιανή κυβέρνηση, η οποία ανέφερε ότι οι ένοπλοι προέρχονταν «από μια γειτονική χώρα».

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σελίδα 1 από 2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos