ΠΟΛΙΤΙΚΗ (921)

«Θα έλεγα στον πρωθυπουργό ότι η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο και δεν αντιμετωπίζεται με καταγγελίες, μισαλλοδοξία και εξεταστικές επιτροπές, γιατί όποιος καλλιεργεί εχθρούς εισπράττει εχθρούς» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στη πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη, εδώ και 13 χρόνια, μετά την αποχώρησή από την πρωθυπουργία.

Tο Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας αναμένεται να ενεργοποιήσει σήμερα στις Βρυξέλλες η Μ. Βρετανία, σηματοδοτώντας επίσημα την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Η αυλαία της ψηφοφορίας που θα κρίνει το μελλοντικό θεσμικό καθεστώς του τουρκικού κράτους άνοιξε χθες στη Γερμανία, με την προσέλευση Τούρκων στις κάλπες του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Η αποτυχία να γκρεμίσει τη μεγαλύτερη κληρονομιά του προκατόχου του, το «Obamacare», σηματοδοτεί τη συμπλήρωση δύο πρώτων μηνών πλήρους σύγχυσης και χάους της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης 60 χρόνια μετά την ιδρυτική Συνθήκη, υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Ρώμης, σε μια επετειακή τελετή που έγινε στο Καπιτώλιο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Ένα σύντομο μήνυμα έστειλε κατά τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου στο Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που είπε στους παρευρισκόμενους ότι αγαπάει τους Έλληνες ενώ παράλληλα μίλησε για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

captcha

Σύνδεση / Εγγραφή