Ο 15χρονος που έφτιαξε το δικό του κοινωνικό δίκτυο κι έγινε εκατομμυριούχος

26 Φεβρουαρίου 2017 01:38

Μπορεί ο πατέρας του να του απαγόρευσε να μπαίνει στο Facebook, αλλά ο έφηβος γιος που ζει στην Αμερική κατάφερε όχι μόνο να φτιάξει το δικό του κοινωνικό δίκτυο, αλλά και να γίνει εκατομμυριούχος από αυτό.

Όλα ξεκίνησαν στην ηλικία των 12 ετών και πλέον σήμερα που είναι 15, το δημιούργημά του αξίζει 40 εκατομμύρια δολάρια. Ο Zach Marks μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι ξεκίνησε το Grom Social, το οποίο αποκαλεί «Facebook για παιδιά», αφότου τσακώθηκε με τον πατέρα του για το κανονικό Facebook.

«Ήμουν 11 ετών και ο μπαμπάς μου δεν ήθελε να είμαι στο Facebook όταν ένας γνωστός μας του τηλεφώνησε και του είπε ότι είχα πάνω από 700 φίλους τους οποίους το πιθανότερο ήταν ότι δεν γνώριζα».

Τότε, σύμφωνα με τον έφηβο, τον ρώτησε αν θα μπορούσε να μπαίνει σε ένα Facebook για παιδιά που θα δημιουργούσε ο ίδιος και ο πατέρας του τού ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Τελικά, με τη βοήθεια ενός οικογενειακού φίλου ο οποίος είναι σχεδιαστής ιστοσελίδων, ο 12χρονος τότε έστησε το Grom. «47.000 παιδιά γράφτηκαν μέσα σε 9 μέρες», αναφέρει ο Zach, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun, και προσθέτει:

«Η ιστοσελίδα παρουσιάστηκε από τα μέσα ενημέρωσης, έγινε γνωστή και εκτοξεύτηκε. Ο μπαμπάς μου άφησε τη δουλειά του, πούλησε το σπίτι μας και μετακομίσαμε στο Silicon Valley».

Πλέον ο έφηβος, αλλά και η οικογένειά του, είναι εκατομμυριούχοι και εργάζονται όλοι για το κοινωνικό δίκτυο. Ο πατέρας του παραδέχεται ότι ποτέ δεν περίμενε πως το επίτευγμα του γιου θα γνώριζε τόσο μεγάλη επιτυχία, ενώ σήμερα το Grom έχει 2,5 εκατομμύρια μέλη. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, η επιχείρηση του Zach αναμένεται να κοστίζει 100 εκατομμύρια δολάρια και να τον έχει κάνει ακόμη πλουσιότερο.

www.techit.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos