Weddin: Πώς μια αληθινή ιστορία γάμου και έρωτα έγινε... επιχείρηση

11 Μαϊος 2019 12:03

Μία πραγματική ιστορία γάμου στάθηκε η αιτία να δημιουργηθεί το Weddin, μια ελληνική νεοφυής εταιρία που αποτελεί την ψηφιακή πλατφόρμα και εφαρμογή οργάνωσης γάμου, η οποία βοηθά τους μελλόνυμφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να οργανώσουν το γάμο τους, σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Όπως μας αναφέρει ο Γιάννης, που τον συναντήσαμε στην θερμοκοιτίδα του ΕΒΕΑ στο κέντρο της Αθήνας, διοργανώνοντας το γάμο του μαζί με την Ελένη, άρχισαν να συνειδητοποιούν πόσο αγχωτική είναι η διαδικασία όλης της προετοιμασίας και έτσι εμπνεύστηκαν την πλατφόρμα.

Βίωσαν από πρώτο χέρι όλα όσα είχαν ακούσει από φίλους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα νέο ζευγάρι στην οργάνωση της σημαντικότερης ημέρας της νέας τους ζωής, λόγω έλλειψης χρόνου, ενημέρωσης, πολλών και διαφορετικών απόψεων τρίτων που τους αποπροσανατόλιζαν, από αυτό που είχαν στο μυαλό τους για την ημέρα του γάμου τους.

Μία πλατφόρμα-σύμβουλος γάμου
Μπαίνοντας λοιπόν και οι ίδιοι στη διαδικασία εμπνεύστηκαν τη δημιουργία μίας πλατφόρμας, ενός ψηφιακού εργαλείου που θα βοηθούσε τα ζευγάρια να οργανώσουν το γάμο τους.

Έτσι ο Γιάννης Κωνσταντινίδης και η Ελένη Ανδρέου, δημιούργησαν από το μηδέν έναν γαμήλιο ψηφιακό βοηθό. Μοιράστηκαν την ιδέα τους με μερικούς φίλους, και μαζί ίδρυσαν την εταιρία «Ατζέντα Γάμου ΙΚΕ».

«Χρειάζεται εξαντλητική εργασία, μεγάλη επιμονή και πολύ υπομονή για να γίνει μια ιδέα πράξη» μας επισημαίνουν η Ελεονόρα Γαρυφάλλου επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρίας και ο Γιάννης Κωνσταντινίδης. «Τα δύο τελευταία χρόνια αφιερώσαμε όλες σχεδόν τις ώρες μιας ημέρας για να φθάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα. Δεν απογοητευτήκαμε και δεν τα παρατήσαμε», τονίζουν δίνοντας το μήνυμα και σε άλλους νέους που ονειρεύονται να κάνουν επιχειρείν την ιδέα τους να συνεχίσουν.

Ολες οι τάσεις για την τελετή σε μία πλατφόρμα
Με την πρώτη τους εφαρμογή ερεύνησαν για δύο χρόνια την αγορά γάμου στην Ελλάδα καθώς και τις ανάγκες των μελλόνυμφων χρηστών στο πλαίσιο αυτής.

Το app Ατζέντα Γάμου μάλιστα, αν και prototype project app, έτυχε μεγάλης επιτυχίας και αποδοχής από το κοινό. Η εταιρία κατέγραψε τάσεις και συμπεριφορές και αφού συγκέντρωσε χρήσιμα δεδομένα, λάνσαρε αρχές του 2019 τo Weddin, ένα νέο app οργάνωσης γάμου, που απαντά με βέλτιστο τρόπο στις ανάγκες των χρηστών.

Τι μπορείς να κάνεις με την πλατφόρμα Weddin
Με το Weddin σήμερα το ζευγάρι μπορεί να δημιουργήσει από το μηδέν τη δική του λίστα για το γάμο του. Μπορεί να ενημερώνεται καθημερινά για το πρόγραμμά και τα ραντεβού του, να βάλει υπενθυμίσεις και σημειώσεις γύρω από τις υπηρεσίες και τις προσφορές που συλλέγει. Φτιάχνει λίστα καλεσμένων, γρήγορα και με ακρίβεια και δημιουργεί με ευκολία το πλάνο της δεξίωσης του γάμου. Υπολογίζει τον προϋπολογισμό του και καταγράφει τα έξοδα του.

Τέλος, βρίσκει υπηρεσίες γάμου από τους πλέον αξιόπιστους και επιλεγμένους επαγγελματίες γάμου στο χώρο.

Βραβευμένη πλατφόρμα
Τα βραβεία και οι διακρίσεις πολλές και σημαντικές μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, όπως η πρώτη θέση που έλαβε στο Πρόγραμμα Στήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και η δεύτερη θέση στα Ennovation Awards 2018 -11th International University Competition on entrepreneurship and Innovation), οι συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις επίσης, Μια από αυτές και στην μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών του κόσμου, το Mobile World Congress αποτελώντας μέρος της εθνικής μας αποστολής. Πίσω από όλο αυτό το εγχείρημα βρίσκεται μία δημιουργική ομάδα που δουλεύει σκληρά και με αυταπάρνηση για το σχέδιο.

Πλατφόρμα σε πέντε γλώσσες
Όπως μας αναφέρουν, ήδη προετοιμάζουν τη μετάβαση του Weddin σε άλλες χώρες, ενώ η πλατφόρμα βρίσκεται στον αέρα σε πέντε γλώσσες. Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους μας είναι να αυξήσουμε το γαμήλιο τουρισμό στη χώρα, μέσω του Weddin, υποστηρίζοντας και τους κατά τόπους επαγγελματίες γάμου, σε ιδιαίτερους και μη, γαμήλιους προορισμούς.

Παράλληλα, όπως μας λένε, επιθυμούν να διευκολύνουν και ένα πολύ μεγάλο αριθμό ομογενών που επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα για να κάνουν το γάμο τους στους τόπους καταγωγής τους. Στόχος της εφαρμογής είναι να δημιουργήσει το οικοσύστημα των κατά τόπους επαγγελματιών γάμου, προκειμένου να αναδειχθεί η κουλτούρα συνεργασίας μεταξύ τους, αλλά και να δημιουργηθεί κίνητρο και να διευκολυνθεί το ζευγάρι που θα οργανώσει το γάμο του, σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας.

Πρόκληση της πλατφόρμας ο γαμήλιος τουρισμός
Η μεγάλη όμως πρόκληση που πρέπει να επιτύχουν προκειμένου να απογειωθούν είναι η εξασφάλιση περαιτέρω χρηματοδότησης για την υλοποίηση των σχεδίων τους.

Τα ραντεβού καθημερινά και η προσπάθεια συνεχής, μας επισημαίνουν. Αλλά θα πετύχουμε, πιστεύουμε στην ιδέα μας, στις δυνάμεις και στις προοπτικές του γαμήλιου τουρισμού στην χώρα μας, μας αναφέρουν, διακρίνοντας στους νέους αυτούς την αποφασιστικότητα να πάνε μπροστά. 

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos