Έρευνα για το εάν το Facebook παραβιάζει τους κανόνες του ανταγωνισμού

07 Σεπτεμβρίου 2019 11:52

Η Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι διεξάγεται νέα έρευνα για το εάν το Facebook παραβιάζει τους κανόνες του ανταγωνισμού - «Πρέπει να ακολουθήσει τον νόμο και να σέβεται τους καταναλωτές»


Υπό έρευνα για την παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού βρίσκεται εκ νέου το Facebook, με τις ΗΠΑ α εξετάζουν εάν η δημοφιλής πλατφόρμα παραβιάζει τη νομοθεσία και θέτει σε κίνδυνο τους χρήστες.

 

Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, εκπροσωπώντας μια ομάδα εκπροσώπων από διάφορες πολιτείες τόνισε ότι «ακόμη και το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο πρέπει να ακολουθεί τον νόμο και να σέβεται τους καταναλωτές».

Το Facebook αναφέρει ότι οι χρήστες έχουν «πολλαπλές επιλογές» όταν χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

«Καταλαβαίνουμε ότι εάν σταματήσουμε να καινοτομούμε, οι χρήστες θα εγκαταλείψουν την πλατφόρμα μας. Αυτό δείχνει τον ανταγωνισμό που αντιμετωπίζουμε τόσο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο» είπε ο αντιπρόεδρος του Facebook, Γουίλ Κάστλμπερι.

Στην έρευνα μετέχουν κρατικοί αξιωματούχοι από το Κολοράντο, τη Φλόριντα, την Αϊόβα, τη Νεμπράσκα, τη Βόρεια Καρολίνα, το Οχάιο και το Τενεσί, όπως και η περιφέρεια της Κολούμπια.

Στόχος είναι να αξιοποιήσουν κάθε διαθέσιμο μέσο που έχουν στην κατοχή τους για να διευκρινίσουν εάν το Facebook μπορεί να έχει θέσει σε κίνδυνο τα δεδομένα των καταναλωτών, εάν έχει περιορίσει την ποιότητα των επιλογών τους και εάν έχει αυξήσει τις τιμές των διαφημίσεων.

Ήδη το Facebook βρίσκεται υπό έρευνα για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ.

Παράλληλα, τον Ιούλιο, το υπουργείο Δικαιοσύνης άνοιξε μια μεγάλη έρευνα για τις μεγάλες τεχνολογικές ευκαιρίες, εστιάζοντας σε πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

Πάντως, το Facebook υποστηρίζει ότι δεν είναι μονοπώλιο και έχει πει ότι οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο που θα επικοινωνούν με τους φίλους τους διαδικτυακά.

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos