Google και Facebook: Καμία ευθύνη για τις πολιτικές διαφημίσεις

10 Σεπτεμβρίου 2019 11:02

H Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας των Επικοινωνιών και των ΜΜΕ στη Ρωσία, η Roskomnadzor, ανακοίνωσε πως τόσο το Google όσο και το Facebook διένειμαν πολιτικές διαφημίσεις στη διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας, παρά τη σχετικη απαγόρευση


Το Facebook ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως οι διαφημιστές και όχι το ίδιο, είναι υπεύθυνοι να συμμορφώνονται με τους τοπικούς εκλογικούς νόμους, αφού η Ρωσία κατηγόρησε την εταιρία ότι επέτρεψε πολιτική διαφήμιση στη διάρκεια των χθεσινών περιφερειακών εκλογών.

Από την πλευρά του, το Google, το οποίο δέχθηκε την ίδια κατηγορία, ανακοίνωσε πως υποστηρίζει την υπεύθυνη πολιτική διαφήμιση, η οποία συμμορφώνεται με την τοπική νομοθεσία.

H Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας των Επικοινωνιών και των ΜΜΕ στη Ρωσία, η Roskomnadzor, ανακοίνωσε πως τόσο το Google όσο και το Facebook διένειμαν πολιτικές διαφημίσεις στη διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας, παρά την απαγόρευση αυτών των διαφημίσεων.

Το Google, από την πλευρά του, στη δήλωση που εξέδωσε ούτε αποδέχεται ούτε αρνείται πως διένειμε τέτοια διαφήμιση.

Τοπικές και περιφερειακές εκλογές διεξήχθηκαν χθες, Κυριακή, σε πολλές περιφέρειες της Ρωσίας. Στη Μόσχα, το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία, που υποστηρίζει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, έχασε πολλές έδρες στο κοινοβούλιο της πόλης, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

protohema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos