HP: «Κόβει» 9.000 θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη τριετία

06 Οκτωβρίου 2019 14:36

Η περικοπή θα γίνει σε όλο τον κόσμο, σε μια περίοδο τριών ετών και θα είναι συνδυασμός αποχωρήσεων και εθελούσιας πρόωρης συνταξιοδότησης


Η αμερικανική εταιρία ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών HP ανακοίνωσε αργά την Πέμπτη ένα εκτεταμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα οδηγήσει στην περικοπή έως 9.000 θέσεων εργασίας από τις 55.000 που έχει η επιχείρηση προκειμένου να γίνει πιο ψηφιακή και να στραφεί περισσότερο στις υπηρεσίες.

Η περικοπή 7.000-9.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο θα γίνει σε μια περίοδο τριών ετών και θα είναι συνδυασμός αποχωρήσεων και εθελούσιας πρόωρης συνταξιοδότησης, όπως ανέφερε η HP σε ανακοίνωση.

Αυτό το σχέδιο αναδιάρθρωσης, που παρουσιάστηκε από τον Ενρίκε Λόρες, τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο που θα αναλάβει τα ηνία την 1η Νοεμβρίου, αναμένεται να επιτρέψει στην HP να προσαρμοστεί στις νέες καταναλωτικές συνήθειες των πελατών της ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα μελάνια, που εδώ και καιρό αποτελεί το χρυσωρυχείο της εταιρίας. Αναμένεται να κοστίσει περίπου 1 δισεκ. δολάρια.

protohema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos