10o Πανκυκλαδικό συνέδριο συλλόγου γυναικών

28 Απριλίου 2018 12:23

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» και ο Σύλλογος Γυναικών Σερίφου «Ανδρομέδα» σας προσκαλούν στο 10ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών, στη Σέριφο, την Παρασκευή 4 έως Κυριακή 6 Μαΐου 2018, με θέμα «Οι Κυκλαδίτισσες της δημιουργίας και της προσφοράς λένε ΟΧΙ στην βία κατά των γυναικών».


Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), με συνδιοργανωτές το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σερίφου.
Στο συνημμένο πρόγραμμα του 10ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου, περιλαμβάνονται ομιλίες σχετικά με τον προσδιορισμό της έννοιας της βίας κατά των γυναικών, την πρόληψη, και την διαχείριση – αντιμετώπιση της. Ομιλητές θα είναι πανεπιστημιακοί, εμπειρογνώμονες, εκπρόσωποι φορέων με ενεργό δράση και εμπειρία σε θέματα φαινομένων βίας, πρόληψης και αντιμετώπισής τους. Έχει επίσης προγραμματιστεί περιήγηση – ξενάγηση με πούλμαν στο νησί της Σερίφου, καθώς και παραδοσιακό δείπνο, με τοπικά εδέσματα, ζωντανή μουσική και τοπικούς χορούς.

Το «πλοίο της Ισότητας» πάει Σέριφο: Λόγω αδυναμίας ακτοπλοϊκής διασύνδεσης πολλών νησιών με τη Σέριφο, τις ημέρες του Συνεδρίου, έχει ναυλωθεί το τουριστικό πλοίο NAXOS STAR («Το πλοίο της Ισότητας»), το οποίο θα μεταφέρει συνέδρους, ομιλητές, επισκέπτες και λοιπούς συμμετέχοντες, προσεγγίζοντας τα λιμάνια της Πάρου και της Σύρου, το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Μαΐου 2018. Θα χαρούμε να ταξιδέψετε μαζί μας!
Σημειώνεται επίσης ότι στο πλαίσιο του 10ου συνεδρίου, υλοποιούνται οι εξής παράλληλες δράσεις σχετικές με τη θεματολογία του:

1. Μαθητικός Διαγωνισμός με τίτλο «Η Κυκλαδίτισσα της δημιουργίας και της προσφοράς λέει ΟΧΙ σε κάθε μορφή βίας» για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, υπό την αιγίδα της Περ/κής Διεύθυνσης Π.Ε και Δ.Ε. Νοτίου Αιγαίου και με τη στήριξη της Δ/νσης Δευτ/θμιας Εκπ/σης. Θεματικές κατηγορίες: 1) παραγωγή αφίσας με μήνυμα και 2) συγγραφή σεναρίου μυθοπλασίας για μικρό θεατρικό ή παραγωγή 10λεπτης ταινίας. Η βράβευση των έργων θα γίνει στη Σέριφο, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, από την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων, με πρόταση της οποίας προκηρύχτηκε ο Διαγωνισμός.

2. Επιμορφωτικό Σεμινάριο: Την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, θα διεξαχθεί Επιμορφωτικό Σεμινάριο, που διοργανώνει το ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας), με τίτλο «Αποκεντρωμένες δράσεις για την ευαισθητοποίηση αιρετών ή υποψηφίων γυναικών σε θέματα ισότητας και φύλου σε όλη τη χώρα». Συνημμένο θα βρείτε το πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Ν.Π.Ι.Δ. του Υπουργείου Εσωτερικών) διοργανώνει την Πέμπτη 03/05/2018 και την Παρασκευή 04/05/2018 Επιμορφωτικό Σεμινάριο στη Σέριφο

Το Σεμινάριο διοργανώνεται ως παράλληλη δράση στο πλαίσιο διοργάνωσης του 10ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» και του Συλλόγου Γυναικών Σερίφου «Η Ανδρομέδα» με θέμα «Οι Κυκλαδίτισσες της δημιουργίας και της προσφοράς λένε ΟΧΙ στη βία κατά των γυναικών» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Σέριφο στις 04-06/05/2018 υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.), με συνδιοργανωτές το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σερίφου.

Για τη διευκόλυνση της μετάβασης των συμμετεχόντων /ουσών (συνέδρων, ομιλητών/τριών κ. ά). στο συνέδριο έχει ναυλωθεί το τουριστικό πλοίο «NAXOS STAR» με τίτλο δρομολογίου το «Πλοίο της Ισότητας πάει Σέριφο», το οποίο θα προσεγγίσει τα λιμάνια της Πάρου και Σύρου, την Πέμπτη 03/05/2018 ώρα 14:30-16:15.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο στη Σέριφο υλοποιείται στο πλαίσιο του Έργου «Αποκεντρωμένες δράσεις για την ευαισθητοποίηση αιρετών ή υποψηφίων γυναικών σε θέματα ισότητας και φύλου σε όλη τη χώρα» και χρηματοδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Κ.Ε.Θ.Ι.. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όλες τις συμμετέχουσες με τη λήξη του σεμιναρίου.
Καλούμε όλες τις γυναίκες που ενδιαφέρονται να ενδυναμωθούν για να διεκδικήσουν θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο , να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής, εδώ: http://goo.gl/QDIcvN Το Πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Έργου www.gynaikes-politiki.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά: α) για το 10ΟΠανκυκλαδικό Συνέδριο με την κ. Άννα Μαυρουδή, Αντιπρόεδρο της ΟΣΥΓΥ και Περιφερειακή Σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου, στο 6944 993104 β) για το σεμινάριο με την κ. Φανή Παπαδοπούλου στο 210 3898075 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Έργου ή μέσω e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

«Αποκεντρωμένες δράσεις για την ευαισθητοποίηση αιρετών ή υποψηφίων γυναικών σε θέματα ισότητας και φύλου σε όλη τη χώρα»

11 ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο
Τo Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, μετά την ολοκλήρωση του Έργου «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής» -λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των γυναικών που επιμορφώθηκαν αλλά και την ανάγκη συμμετοχής ενδιαφερομένων γυναικών που δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια που υλοποιήθηκαν,- αποφάσισε τη συνέχιση αντίστοιχων επιμορφωτικών δράσεων με τη χρηματοδότησή τους από τον τακτικό του προϋπολογισμό. Τα νέα επιμορφωτικά σεμινάρια απευθύνονται σε γυναίκες αιρετές ή μη αλλά και σε κάθε γυναίκα που επιθυμεί να ενδυναμωθεί για να διεκδικήσει θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συνεδριακό Κέντρο: Αίθουσα Αλώνι, Περιοχή Νενίτης –Χώρα Σερίφου
Ημερομηνία: Πέμπτη 03 Μαϊου 2018 και Παρασκευή 04 Μαϊου 2018

Πρόγραμμα Σεμιναρίου
Πέμπτη 03 Μαϊου 2018

19:00– 19:15 Προσέλευση - Εγγραφές
Καλωσόρισμα από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας
19:15– 21:00 1η Θεματική Ενότητα: Φύλο - Κοινωνία - Πολιτική
Εισηγήτρια: Άννα Τσίγκου

Παρασκευή 04 Μαϊου2018

12:00 –12:15 Προσέλευση - Εγγραφές
Συνέχεια 1η Θεματική Ενότητα: Φύλο - Κοινωνία - Πολιτική
12:15- 13:45 Βιωματικό Εργαστήριο: Φύλο - Κοινωνία - Πολιτική
Εκπαιδεύτρια : Άννα Τσίγκου
13:45-14:00 Διάλειμμα
2η Θεματική Ενότητα: Πολιτική Επικοινωνία
14:00- 15:45 Εισηγητής: Νικόλας Στασινόπουλος
15:45: 16:00 Διάλειμμα
16:00 –17:30 Βιωματικό Εργαστήριο: Πολιτική Επικοινωνία
Εκπαιδευτής: Νικόλας Στασινόπουλος

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos