Ο Ιούλιος "έστειλε" χιλιάδες επισκέπτες από την Πάρο στην Αντίπαρο!

10 Αυγούστου 2018 17:53

Είναι γνωστό ως το νησί όπου κάθε καλοκαίρι πνέει χολυγουντιανός αέρας αφού πολλοί σταρ της διεθνούς αλλά και εγχώριας show biz το επιλέγουν για τις αμέτρητες ομορφιές του και την ήρεμη κυκλαδίτικη ζωή του.

Πρόκειται για την Αντίπαρο ασφαλώς, η οποία κατά το φετινό Ιούλιο πλημμύρισε από κόσμο, ο οποίος την επισκέφτηκε "ταξιδεύοντας" από την Πάρο, κυρίως μέσω του λιμανιού της Πούντας. Κατά 7% περισσότεροι ήταν οι επισκέπτες του Ιουλίου που μόλις μας πέρασε στην Αντίπαρο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

Συγκεκριμένα 74.390 επιβάτες αφίχθησαν κατά τον φετινό Ιούλιο στο νησί με ferry από την Πούντα έναντι 69.719 που αφίχθησαν πέρυσι κατά τον ίδιο μήνα. Αυξημένοι ήταν φυσικά και οι κατάπλοι των ferry σε σχέση με τον Ιούλιο του 2017, καθώς εφέτος είχαμε 1381 ενώ κατά τον αμέσως προηγούμενο Ιούλιο 1237.

Σημειώνεται ότι οι φετινοί αριθμοί αφιχθέντων επιβατών και ferry στο λιμάνι της Αντιπάρου κατά τον Ιούλιο, ήταν οι μεγαλύτεροι από το 2014 επιβεβαιώνοντας την ανοδική τουριστική πορεία που διαγράφει η Αντίπαρος ειδικά κατά τα τελευταία χρόνια!

Εντυπωσιακοί είναι επίσης οι αριθμοί που δείχνουν τις αυξημένες αφίξεις προς Αντίπαρο και από το λιμάνι της Πάρου. 7.871 επιβάτες μεταφέρθηκαν με τα πλοιάρια της γραμμής από την Παροικία προς το νησί τον Ιούλιο του 2018 έναντι περίπου των μισών που είχαν μεταφερθεί τον Ιούλιο του 2017 όταν μόλις 4.219 επιβάτες έφθασαν στην Αντίπαρο μέσω της θαλάσσιας διαδρομής Παροικίας - Αντιπάρου. Αντίστοιχα διπλασιάστηκαν σχεδόν και οι κατάπλοι καθώς 443 πλοιάρια έφθασαν στην Αντίπαρο τον φετινό Ιούλιο από την Παροικία έναντι 258 τον περυσινό.

Σύμφωνα με τις τάσεις που διαφαίνονται από την αριθμητική άνοδο του τουριστικού προς Αντίπαρο ρεύματος, η μικρή "αδελφή" της Πάρου κερδίζει με τα χρόνια ολοένα και περισσότερο τις καρδιές πολυάριθμων παραθεριστών και όχι μόνο των λαμπερών διασημοτήτων που την επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι.

Η γειτνίαση εξάλλου με τη λαμπερή Πάρο, δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς να την επιλέγουν και ως σύντομο εκδρομικό προορισμό εναλλακτικής "απόδρασης" ο οποίος διατηρεί έναν χαρακτήρα αυθεντικότητας μακριά από την πολυκοσμία και ο οποίος προσφέρεται δελεαστικά για στιγμές μοναδικής χαλάρωσης μέσα σε ένα περιβάλλον μαγευτικής γραφικότητας....

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos