Οι Τηνιακοί στηρίζουν το Κέντρο Υγείας Τήνου. Όλο το νησί έδωσε το «παρών»… (Βίντεο)

01 Μαρτίου 2019 20:40

Το Κέντρο Υγείας Τήνου έχει φίλους που το υποστηρίζουν. Έχει στο πλευρό του όλους τους κατοίκους του νησιού, τις τοπικές αρχές, φορείς και το Σύλλογο Φίλων του Κ.Υ. Τήνου «Νικόλαος Κόγκος», που όλοι τους, εδώ και χρόνια, στηρίζουν τη δημόσια δωρεάν περίθαλψη στο νησί έμπρακτα και απτά.

Σε μια τέτοια συλλογική έμπρακτη προσπάθεια, συνέδραμε και ο ετήσιος χορός που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων του Κ.Υ. το βράδυ του Σαββάτου 23 Φεβρουαρίου σε μεγάλη αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων στο νησί.

Με την αίθουσα της εκδήλωσης ασφυκτικά γεμάτη από πάρα πολύ κόσμο, από εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων της Τήνου, αλλά και τον Πρόεδρο των Φίλων του Κ.Υ. κ. Γιώργο Περπινιά και την Επιστημονική Διευθύντρια κα. Ελισάβετ Μπαλταρέτσου, σύσσωμο το νησί έδωσε το «παρών» για έναν σκοπό ιερό, καθώς τα έσοδα από την εκδήλωση και τη λαχειοφόρο αγορά πρόκειται να διατεθούν στην ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών του Κέντρου Υγείας Τήνου.

Ο Πρόεδρος κ. Περπινιάς στην ομιλία που απηύθυνε στο συγκεντρωμένο κοινό, έκανε λόγο για το μεγαλύτερο πρόσφατο απόκτημα του Κ.Υ. που κόστισε 25.000 ευρώ και δεν είναι άλλο από μια γεννήτρια παροχής ιατρικού οξυγόνου. Η εν λόγω γεννήτρια, αντικατέστησε τις μεμονωμένες φιάλες οξυγόνου και τις ανεπάρκειες που συνεπαγόταν η χρήση τους, με μια κεντρική εγκατάσταση παροχής οξυγόνου εγκεκριμένη και υπό τις προδιαγραφές της Διοίκησης της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου.



Κατόπιν των απολογισμών και των ομιλιών των επισήμων, η μουσικοχορευτική βραδιά «παραδόθηκε» στον πολύ κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. Μικροί και μεγάλοι Τηνιακοί χόρεψαν και ξεφάντωσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες διασκεδάζοντας σε ρυθμούς και ήχους ελληνικούς υπό τον τόνο ζωντανής ορχήστρας και κεφάτων τραγουδιών!

Ήταν πράγματι μια ιδιαίτερα όμορφη βραδιά, μα πάνω απ΄όλα ήταν μια θαυμάσια συλλογική προσπάθεια με πρωταγωνιστή τον κόσμο της Τήνου που ομόθυμα συμμετείχε σε μια εκδήλωση που σκοπό είχε την βελτίωση της δωρεάν δημόσιας περίθαλψης στο νησί.


Συγκαταλέγεται στις αξιέπαινες πρωτοβουλίες που θα έπρεπε να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, ειδικά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε και η πολιτεία αδυνατεί πολλές φορές εκ των πραγμάτων να καλύψει τις ανάγκες δημόσιας ιατρικής φροντίδας με πληρότητα.

Μπράβο στο Σύλλογο Φίλων του Κ.Υ. Τήνου «Νικόλαος Κόγκος» που διοργάνωσε τη βραδιά, στις τοπικές αρχές της Τήνου, στους φορείς αλλά και στον κόσμο του νησιού!

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos