Μοναδικές εικόνες άγριας Κυκλαδίτικης χειμερινής ομορφιάς… (Βίντεο)

15 Μαρτίου 2019 20:36

Όταν τα στοιχεία του ορεινού κυκλαδίτικου τοπίου «μαλώνουν» με τη μανία του πνέοντος Βοριά, η μεγαλειώδης φυσική έξαρση που συντελείται αισθητοποιεί εικόνες μιας απόκοσμης σχεδόν «πάλης» που προκαλεί αν μη τι άλλο δέος!


Η βορειοδυτική Τήνος και ειδικότερα η περιοχή της Λιβάδας, στη χειμερινή της εκδοχή, βρίσκεται στο έλεος του Βοριά, του πιο παγωμένου και άγριου ανέμου της φύσης…
Απέχει 19 περίπου χιλιόμετρα από τη Χώρα του νησιού και η διαδρομή μέχρι την ομώνυμη παραλία της, είναι μια σπάνια περιπέτεια εναλλαγής τοπίων που το χειμώνα αποκαλύπτουν την ιδιαίτερη ομορφιά τους!

Καταρράκτες από ρέοντα βρόχινα νερά, ποτάμιοι χείμαρροι που ορμητικά χύνονται στη θάλασσα, θεόρατα κύματα που σκάνε με δύναμη στην ακτή καθώς ενώνονται με τις κατεβασιές των ποταμών, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό που δύσκολα συναντά κανείς σε άλλη εποχή του χρόνου!



Με τον αναζωογονητικό Βοριά να λυσσομανά, και τον επιβλητικό Φάρο της Λιβάδας να στέκει λίγο πιο πέρα αγέρωχος, μαστιγωμένος κι αυτός από ριπές ανέμου και θάλασσας, η απομακρυσμένη αυτή περιοχή έχει ίσως να επιδείξει τις πιο εντυπωσιακές και ιδιότυπες εικόνες της φύσης του νησιού. Μιας φύσης τόσο υπέροχης και πλούσιας σε εναλλαγές που αγκαλιάζει επίσης «οάσεις» ενδιαιτημάτων άγριας ζωής καθώς φιλοξενεί υγρότοπο ενταγμένο στο πρόγραμμα ΝATURA 2000.



Πάπιες, χελώνες, μεταναστευτικά πτηνά και αγριοκάτσικα, διαβιούν ελεύθερα στην περιοχή της Λιβάδας και φθάνουν μέχρι την απόκοσμης ομορφιάς παραλία της με τους εντυπωσιακούς και σπάνιους γεωλογικούς σχηματισμούς! Διάσπαρτα ογκώδη βράχια, σμιλεμένα για αιώνες από τη «μάχη» των πελώριων κυμάτων με τους τρομερούς αέρηδες, διαμορφώνουν φυσικά γλυπτά με ζωόμορφες κυρίως αναπαραστάσεις που «αποπλανούν» την φαντασία του επισκέπτη!



Εικόνες μοναδικές! Στην Τήνο του χειμώνα, στη Λιβάδα, στην άγρια ωραιότητα μιας περιοχής η διαδρομή μέχρι την οποία αλλά και η επίσκεψη σ΄αυτήν, αποζημιώνει τον επισκέπτη με εικόνες σπάνιου φυσικού μεγαλείου και εκπληκτικής φυσικής πλησμονής…

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos