Ποιος Αύγουστος; O Οκτώβριος στην Πάρο έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ τουριστικής κίνησης!

12 Νοεμβρίου 2019 17:47

Καλοκαιράκι μες το φθινόπωρο έμοιαζε η Πάρος τον Οκτώβριο που μας πέρασε! Κι αυτό, όχι μόνο χάρη στον καλό καιρό. Η σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, ανεβασμένη τουριστική κίνηση ήταν μια πραγματικότητα αισθητή, παντού στο νησί.


Πολλοί ξένοι αλλά και Έλληνες τουρίστες, έδωσαν ζωή στην Πάρο «βαθιά» μέσα στο φθινόπωρο, καθώς όπως επιβεβαιώνουν άλλωστε και στα στατιστικά στοιχεία του Λιμεναρχείου, η κίνηση στο λιμάνι κατά τον δεύτερο φετινό φθινοπωρινό μήνα, κατέρριψε ρεκόρ 10ετίας σε αποβιβασθέντες επιβάτες, δίκυκλα και αριθμό κατάπλων πλοίων, και 15ετίας σε αποβιβασθέντα οχήματα!

30.230 επιβάτες, 2600 Ι.Χ. και 598 δίκυκλα, αφίχθησαν στην Πάρο ακτοπλοϊκώς μέσα στον Οκτώβρη του 2019 σε 266 κατάπλους. Κίνηση την οποία είχε να «δει» το νησί από το 2010 και στα οχήματα από το 2005!

Οι περισσότεροι επισκέπτες της Πάρου είχαν ως λιμάνι αναχώρησης τον Πειραιά και ακολουθούν τα λιμάνια της Νάξου, της Θήρας, της Μυκόνου και της Σύρου.

Η ημέρα τώρα με την μεγαλύτερη κίνηση αποβιβασθέντων επιβατών στο νησί ήταν η Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, ημέρα έναρξης του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου, και ακολουθούν η 1η Οκτωβρίου και η 3η Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι κατά τον μήνα Οκτώβρη στο νησί εκτελούσαν δρομολόγια 16 διαφορετικά πλοία, 7 συμβατικά τα οποία πραγματοποίησαν 176 κατάπλους και 9 ταχύπλοα τα οποία πραγματοποίησαν 90 κατάπλους. Το παριανό λιμάνι συνδέθηκε το συγκεκριμένο μήνα με 32 λιμάνια της χώρας.
Στο νησί κατά την ίδια χρονική περίοδο, αφίχθησαν και 3 κρουαζιερόπλοια τα οποία αποβίβασαν 313 τουρίστες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos