Τήνος: Κέρδισαν (;) μια μάχη, αλλά τι γίνεται με τον πόλεμο; Αστυνομικές δυνάμεις VS κοινωνίας για τις ανεμογεννήτριες…

12 Φεβρουαρίου 2020 18:47

Μια τοπική κοινωνία ανάστατη, σύσσωμη και αποφασισμένη να αντισταθεί σθεναρά στην εγκατάσταση βιομηχανικού αιολικού πάρκου στο νησί είναι η Τήνος.


Το νησί «βράζει» εδώ και καιρό και όλοι μιλούν για τις καταστροφικές για τον τόπο συνέπειες της εγκατάστασης ανεμογεννητριών.
Το πρωί της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου, ήταν η προγραμματισμένη μέρα έναρξης εργασιών για την εγκατάσταση των σιδερένιων «θηρίων» στην τοποθεσία Πράσσα. Οι κάτοικοι της Τήνου δήλωσαν «παρόντες» στο σημείο και πραγματοποίησαν ειρηνική συγκέντρωση. Δεν ήταν όμως μόνοι! Παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις με πλήρη εξοπλισμό «δήλωσαν» επίσης έτοιμες να επέμβουν, σε περίπτωση που παρεμποδίζονταν οι εργασίες εγκατάστασης!

Τελικά όλοι έβαλαν «νερό» στο κρασί τους και προσωρινά, έστω προσωρινά, ματαιώθηκε την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου η απαρχή των εργασιών ανέγερσης των ανεμογεννητριών. Η «μάχη» έληξε με την κοινωνία της Τήνου να φάνηκε να κερδίζει πρόσκαιρα, ωστόσο τα μέτρα ασφαλείας εντάθηκαν καθώς από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στην περιοχή μέχρι και τις 14/2…

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos