Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: Δεν έχει τέλος ο εμπαιγμός!

03 Ιουνίου 2016 16:18

Όσον κι αν προσπαθούν να κρύψουν κυβέρνηση, αστικά κόμματα και οι συνοδοιπόροι τους στη Τοπική Διοίκηση, ότι το σύνολο των αντιλαϊκών συμφωνιών με τους ευρωπαϊκούς εταίρους και το ΔΝΤ , αποτελούν πολιτική στήριξης του κεφαλαίου που την πληρώνει ο λαός, τους διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα.


• Η επιβολή του ΦΠΑ, του πλέον αντιλαϊκού φόρου στη χώρα μας είναι “δώρο” της τότε ΕΟΚ. Επιβλήθηκε το 1987 (ν.1642/86) σε εφαρμογή ευρωκοινοτικής οδηγίας (ντιρεκτίβα).
• Μετά από επίμονους διεκδικητικούς αγώνες των νησιωτών καθιερώθηκε το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τα νησιά , με απόφαση της Βουλής το 1990, ως ένα ελάχιστο αντιστάθμισμα της ακρίβειας που έφερε η επιβολή του ΦΠΑ και του συνεχώς αυξανόμενου κόστους μεταφοράς, ανθρώπων και προϊόντων.
• Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σταμάτησε όμως, να βάζει κάθε φορά –ειδικά στα χρόνια της κρίσης- στο τραπέζι το θέμα της εξίσωσης και της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών στα νησιά.
• Οι αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ μέσα στα έξι χρόνια της κρίσης είχαν σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν κατακόρυφα και οι «μειωμένοι» συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και να εκτινάξουν την ακρίβεια σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Ήταν και είναι φοροεισπραχτικά μέτρα, που είχε και έχει ανάγκη η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.

Αυτό προσπαθούν να κρύψουν τόσο οι “αριστεροί" της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ όσο και οι “Μένουμε Ευρώπη” (ΝΔ -ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι), γι’ αυτό και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, τον Αύγουστο του 2015 ψήφισαν στο 3ο μνημόνιο ( ν. 4336/15, παράγραφος Γ2.2) τον αυξημένο ΦΠΑ στα νησιά ! Από κοντά βεβαίως και ο ....κεντρώος Λεβέντης που ζητά να εφαρμόσουμε ό,τι μας λένε οι δανειστές αλλά και οι εγκληματίες της ναζιστικής χρυσής αυγής που ζητάνε συνεχώς φοροαπαλλαγές και “κίνητρα” για τους ..πατριώτες εφοπλιστές ..

Όλοι οι πολιτικοί υπάλληλοι των επιχειρηματικών ομίλων, από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ μέχρι την εγκληματική συμμορία της φασιστικής Χρυσής Αυγής, δεν λένε κουβέντα για την φορολογική ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου, που την βαφτίζουν «φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις», ασυδοσία που αντικειμενικά μεταφέρει τα βάρη στα λαϊκά στρώματα.

Στα νησιά μας τα παραμύθια της «ανάπτυξης» που θα φέρει δήθεν ευημερία για όλους, δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανένα, καθώς υπάρχει η πλούσια πείρα από τα γεμάτα ξενοδοχεία και τις άδειες τσέπες των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των αυτοαπασχολούμενων, ενώ η δήθεν αναγνώριση της «νησιωτικότητας» καταλήγει συνήθως σε νέες επιδοτήσεις-κίνητρα εφοπλιστών, αεροπορικών εταιρειών και μεγαλοξενοδόχων. Αυτήν την ελπίδα ετοιμάζονται πάλι να πουλήσουν στους κατοίκους των νησιών με τον περιβόητο νέο «αναπτυξιακό νόμο», που περιλαμβάνει πολύμορφες κρατικές ενισχύσεις στους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους. Χρήμα που προέρχεται από το «μάτωμα» κυριολεκτικά του Ελληνικού λαού, με στόχο την προσέλκυση και στήριξη κερδοφόρων επενδύσεων.

Η αλήθεια είναι ότι όσο ο λαός μας δεν εμπιστεύεται την δική του δύναμη δεν θα έχουν τέλος οι νόμοι-τερατουργήματα που απογειώνουν τη φοροληστεία, ισοπεδώνουν δικαιώματα, φοροαπαλλάσσουν και ενισχύουν τους επιχειρηματικούς ομίλους, καταδικάζοντας πολλές γενιές σε φτωχοποίηση και εξαθλίωση.

Σήμερα κιόλας πρέπει να γίνει άμεσο αίτημα η κατάργηση του ληστρικού ΦΠΑ, τουλάχιστον στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης ( τρόφιμα, φάρμακα, ύδρευση, ενέργεια κ.α.), αίτημα που αρνούνται όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να διεκδικήσουν.

Σήμερα κιόλας πρέπει να αφορά στην καθημερινότητα όλων ο αγώνας για την υπεράσπιση και διεύρυνση της δημόσιας δωρεάν υγείας και παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης, της προστασίας των ανέργων, της σταθερής δουλειάς με δικαιώματα για όλους κ.α.

Τέλος στα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ, μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί να βάλει, με την οργανωμένη πάλη του, την ανασύνταξη του κινήματος, τη Λαϊκή Συμμαχία στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής.

3 Ιουνίου 2016

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos