Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Διευθυντή του ΙΜΕΤ, Ευάγγελο Μπεκιάρη, για θέματα μεταφορών και τουρισμού

07 Σεπτεμβρίου 2019 14:50

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας με το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, με στόχο να προαχθεί ο τομέας των μεταφορών σε σχέση και σε αλληλεπίδραση με τον τουρισμό


Συνάντηση με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), Ευάγγελο Μπεκιάρη, είχε την Πέμπτη στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και η μηχανικός Μαίρη Παπανδρέου, τοπικό στέλεχος του ΙΜΕΤ, ήταν η συζήτηση επί των συμπερασμάτων της ημερίδας με τίτλο «Μεταφορές και Τουρισμός» που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Οδοιπορικού του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) «Ασφαλείς και Έξυπνες Μετακινήσεις στη Δεκαετία 2020 -2030» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας Περιφέρειας και Ινστιτούτου, με κοινές δράσεις και μέσα από ένα ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό, για την ανάδειξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως επιχειρηματικού, τουριστικού, πολιτιστικού, ναυτιλιακού και εμπορικού προορισμού, διεθνούς αναγνωρισιμότητας και εμβέλειας.

Στόχος της Ημερίδας ήταν μέσω του διάλογου μεταξύ εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τις μεταφορές και τον τουρισμό, να παρουσιαστεί η υφιστάμενη κατάσταση, να αναδειχτούν τα προβλήματα αλλά και οι καλές πρακτικές και να διερευνηθεί το πώς μπορεί να προαχθεί ο τομέας των μεταφορών σε σχέση και σε αλληλεπίδραση με τον τουρισμό, ώστε οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί να παρέχουν σύγχρονες, ασφαλείς και υψηλών προδιαγραφών μεταφορικές υπηρεσίες και υποδομές, εκμεταλλευόμενοι και τη συνδρομή των τεχνολογικών εξελίξεων στο χώρο.

Υπενθυμίζεται ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, ο Περιφερειάρχης και ο κ. Μπεκιάρης, προέβησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το οποίο εποπτεύεται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με σκοπό την ανάδειξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως επιχειρηματικού, τουριστικού, πολιτιστικού, ναυτιλιακού και εμπορικού προορισμού, διεθνούς αναγνωρισιμότητας και εμβέλειας, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού.
Ακολούθησαν τον περασμένο Νοέμβριο τα εγκαίνια του παραρτήματος του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ στη Ρόδο , με εμβέλεια ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο και με έμφαση σε θέματα μεταφορών και τουρισμού.

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, ως ερευνητικός φορέας στον τομέα των μεταφορών, έχει ως στόχο τη διεξαγωγή εφαρμοσμένης έρευνας σε θέματα λειτουργίας, οργάνωσης, προγραμματισμού, οικονομικής ανάλυσης και διαχείρισης συστημάτων μεταφορών, παροχής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στα αντίστοιχα αντικείμενα και διάχυσης των αποτελεσμάτων έρευνας. Επίσης έχει ενδιαφέρον στην καθιέρωση ισχυρών συνεργασιών και τους φορείς του εμπορίου και της βιομηχανίας και την προώθηση σχετικών δράσεων σε θέματα μεταφορών, τουρισμού, επιχειρηματικότητας και περιφερειακής ανάπτυξης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos