Νάξος: Γενική Συνέλευση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

13 Σεπτεμβρίου 2019 15:04

 Στη Νάξο Νάξου πραγματοποιείται φέτος, από την Τετάρτη 18 έως την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, η 12η Γενική Συνέλευση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ». Η Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» ιδρύθηκε το 2008 με κύριο στόχο τη συμβολή στην προστασία και ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων.


Το τελευταίο διάστημα το «ΔΙΑΖΩΜΑ» σχεδιάζει και προτείνει την υλοποίηση νέων ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού τα οποία έχουν ως στόχο την ένταξη των μνημείων στο κέντρο της ζωής, της επιχειρηματικότητας, της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Εφέτος το ΔΙΑΖΩΜΑ έχει επιλέξει τη Νάξο, η οποία είναι ένας ιδανικός τόπος για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος, καθώς συγκεντρώνει με μοναδικό τρόπο την ιστορική μνήμη όλων των εποχών πάνω της, έχει εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, και φημίζεται ιδιαίτερα για τα τοπικά της προϊόντα και τον πλούσιο πρωτογενή τομέα της. Για το σχεδιασμό της Πολιτιστικής Διαδρομής της Νάξου το Σωματείο έχει ήδη αναθέσει τη μελέτη αναπτυξιακού σχεδιασμού και marketing. Η μελέτη θα παρουσιαστεί στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου που θα γίνει στο Δημαρχείο στις 21 Σεπτεμβρίου από 09:00 – 16:00, και θα προσφερθεί στους κατοίκους και τις αρχές του νησιού, με προοπτική την ένταξη του προγράμματος στο επόμενο Ε.Σ.Π.Α. που αναμένεται να ξεκινήσει το 2021.

Τις υπόλοιπες μέρες τα 400 μέλη του Σωματείου που επισκέπτονται τη Νάξο θα ξεναγηθούν σε χώρους που προτείνεται να ενταχθούν στη διαδρομή. Την επίσκεψη θα διανθίσουν δύο μουσικά δρώμενα, ανοικτά και στο κοινό. Στα Ύρια, 19 Σεπτ. και ώρα19:30, η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, θα εκτελέσει έργα του κλασικού και ρομαντικού ρεπερτορίου. Και στις 21 Σεπτ. και ώρα 20:00 στην πλατεία του λιμανιού της Χώρας θα λάβει χώρα ένα δρώμενο με παραδοσιακή μουσική, χορούς και τραγούδια.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos