Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

19 Σεπτεμβρίου 2019 15:15

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με θέμα «Τέχνες και Ψυχαγωγία. Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, στις 27 και στις 29 Σεπτεμβρίου, δράσεις για μικρούς και μεγάλους.


Αναλυτικά οι δράσεις:
• Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου (ώρα 10:30-11:30), θα πραγματοποιηθεί, για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η θεατρική παράσταση «Η μικρή Γοργόνα», εμπνευσμένη από το ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε σκηνοθεσία Απόστολου Ψαρρού.
Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

 

• Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου (ώρα 10:30-12:00) θα πραγματοποιηθεί, για γενικό κοινό, εργαστήρι και εικαστική εγκατάσταση από τους Ελίνα Νιάρχου και Jeremy Lacombe, με αφορμή τις δύο περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής.

Υπενθυμίζεται ότι στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας παρουσιάζονται, έως τις 14 Οκτωβρίου, δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις. Η έκθεση «Από τον κόσμο του Ομήρου. Τήνος και Κυκλάδες στη Μυκηναϊκή εποχή», αποτέλεσμα συνεργασίας του ΠΙΟΠ με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, φιλοδοξεί να καταδείξει τη συμβολή των Κυκλάδων στον Μυκηναϊκό πολιτισμό στο Αιγαίο, ενώ η έκθεση «Δημήτριος Φιλιππότης Τήνιος εποίει», που συνδιοργανώνει το ΠΙΟΠ με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου (ΕΠΜΑΣ), παρουσιάζει αυθεντικά έργα, προτομές σε μάρμαρο και γύψο και δύο εκμαγεία ταφικών μνημείων του σπουδαίου νεοέλληνα γλύπτη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ από τις 27 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων του Δικτύου του ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos