Στο έλεος της απεργίας της ΠΝΟ ! Εγκλωβισμένοι 29 Παριανοί μαθητές στην Αθήνα

29 Ιανουαρίου 2016 13:26

Στο έλεος της απεργίας της ΠΝΟ παραμένουν 29 μαθητές του γυμνασίου της Νάουσας Πάρου που επισκέφθηκαν την Ελληνική Βουλή στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής στην Αθήνα.

Τα παιδιά αναχώρησαν από την Πάρο την Τετάρτη με σκοπό να επιστρέψουν μαζί με τους δύο συνοδούς καθηγητές την Παρασκευή το απόγευμα. Η νέα όμως απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στην Αθήνα ενώ είχαν μόνο για δύο διανυκτερεύσεις.
Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί ανάμεσά τους καθώς πρόκειται για παιδιά 14 ετών που λόγω της αναπάντεχης απεργίας έχουν μείνει χωρίς χρήματα και παραμένουν ανασφαλή με αβέβαιο το πότε θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας έγιναν επισταμένες προσπάθειες να επιστρέψουν τα παιδιά στην Πάρο αεροπορικώς πράγμα που δεν κατέστη εφικτό γιατί παρότι πρόκειται για γκρούπ 29 μαθητών και δύο εκπαιδευτικών τους ζητήθηκαν 110 ευρώ κατά άτομο, ποσό υπέρογκο χωρίς να γίνει κάποια έκπτωση.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες μας οι συνοδοί εκπαιδευτικοί ζητούν να μειωθεί η τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου τουλάχιστον στο μισό ή να υπάρξει έγγραφη διαβεβαίωση από την ΠΝΟ για το χρόνο λήξης της απεργίας ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά στα σπίτια τους.
Η επιστολή που εστάλη στην ΠΝΟ ώστε να προσδιοριστεί ο χρόνος λήξης της απεργίας δεν έχει καν απαντηθεί.
Για το συγκεκριμένο γεγονός του απροσδόκητου εγκλωβισμού των παιδιών στην Αθήνα έχει ενημερωθεί ο Δήμαρχος Πάρου, ο Έπαρχος Πάρου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νάουσας, ή Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Πάρου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κυκλάδων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας οι συνοδοί εκπαιδευτικοί κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε τα 29 παιδιά να επιστρέψουν με ασφαλή τρόπο το συντομότερο δυνατόν στα σπίτια τους .
Αυτή τη στιγμή έχουν προσωρινά διανεμηθεί και φιλοξενούνται σε οικογενειακά και φιλικά σπίτια στην Αθήνα ενώ ελάχιστα παραμένουν στο ξενοδοχείο. Ωστόσο από αύριο θα πρέπει να αποχωρήσουν και από το ξενοδοχείο γιατί υπάρχουν προγραμματισμένες κρατήσεις στα δωμάτια τα οποία διαμένουν.

Ελπίζουμε η περιπέτεια των 29 παριανόπουλων να λήξει σύντομα και να πάρει τέλος η αγωνία και η εύλογη ανησυχία των γονέων τους και των οικείων τους στην Πάρο.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos