Μεγαλειώδης πανηγυρική υποδοχή της Παναγιάς της Πάρου στο λιμάνι του νησιού της (Φωτό + Βίντεο)

30 Οκτωβρίου 2016 15:50

Μεγαλοπρεπέστατη, συγκινητικά ευλαβής και εξόχως τιμητική ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε κλήρος και λαός της Πάρου καθώς και εκπρόσωποι τοπικών αρχών του νησιού, στην Ιερή Εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Το θαυματουργό προσκύνημα του νησιού, η πάνσεπτη «Κυρά του Αιγαίου», επέστρεψε και πάλι στο νησί της μετά την δεκαπενθήμερη για προσκυνηματικούς λόγους «αποδημία» της στον Άγιο Δημήτριο Πειραιά όπου χιλιάδες πιστοί είχαν την ευκαιρία να υποκλιθούν με ευσέβεια στη χάρη Της, δεχόμενοι την ευλογία Της.
Η εικόνα αναχώρησε το πρωί της Κυριακής 30 Οκτωβρίου από τον Πειραιά για το ταξίδι της επιστροφής της.


Κατόπιν μιας σπάνιας στα χρονικά Κυριακάτικης θείας λειτουργίας που τελέστηκε εν πλω, το πλοίο της γραμμής που τη μετέφερε, το Blue Star Delos, κατέπλευσε λίγο πριν το μεσημέρι στο λιμάνι της Πάρου σφυρίζοντας παρατεταμένα και πανηγυρικά λίγο πριν η εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής «αποβιβαστεί» και αναχωρήσει για τον Οίκο της, τον ομώνυμο Ιερό Ναό της Παροικίας.
Σε μια άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα, σε κλίμα κατάνυξης, χαράς αλλά και πνευματικής αγαλλίασης, παρουσία πλήθους παριανών πιστών αλλά και του καπετάνιου του Blue Star Delos που «φιλοξένησε» στο πλοίο του τη θαυματουργή εικόνα μετέχοντας σε μια μοναδική εμπειρία μαζί με τους Κυκλαδίτες ταξιδιώτες του, τελέστηκε στο λιμάνι της Παροικίας δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικου.

Το πλοίο αναχώρησε μετά το πέρας της δέησης και στη συνέχεια η εικόνα μεταφέρθηκε με τιμές και εν πομπή στο Ιερό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής όπου και τελέστηκε Ιερή Παράκληση.
Το «Άγιο Οδοιπορικό» της θαυματουργής εικόνας, από την Πάρο στον Πειραιά και ξανά πάλι στην Πάρο, ήταν μια ευσεβής διαδρομή πνευματικής ανάτασης, ευλογίας και αγάπης που διέσχισε τα κύματα του Αιγαίου και έφθασε στις καρδιές χιλιάδων προσκυνητών με πυξίδα την άσβεστη ελπίδα και το ανέσπερο φως της πίστης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos