ΣΟΚ από τον Αερολιμενάρχη Πάρου: «Όλα κατασκευάστηκαν μικρά, μισά και πρόχειρα στο νέο αεροδρόμιο του νησιού…»

03 Νοεμβρίου 2016 16:52

Σε δηλώσεις «φωτιά» προέβη ο Αερολιμενάρχης Πάρου κ. Κώστας Λεοντίδης, εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία του για τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου Πάρου το οποίο εγκαινιάστηκε μόλις τον περασμένο Ιούλιο. Ο κ. Λεοντίδης μίλησε στο psts.gr και υπήρξε καταπέλτης τονίζοντας επισταμένως τις σοβαρές κατασκευαστικές ανεπάρκειες και δυσλειτουργίες που σχετίζονται άμεσα με τις συνθήκες εύρυθμης λειτουργίας του καινούριου αεροδρομίου.

Ο Αερολιμενάρχης Πάρου, κρούοντας από τώρα τον κώδωνα του κινδύνου για το τι μέλλει γενέσθαι κατά το προσεχές καλοκαίρι, επισήμανε την τεράστια ανεπάρκεια χώρων στις υπάρχουσες κτηριακές εγκαταστάσεις. Αν και το περασμένο καλοκαίρι το αεροδρόμιο λειτούργησε από τα μέσα περίπου της σεζόν (από τα τέλη Ιουλίου) και είχαμε μόνο 4 – 5 προσαπογειώσεις την ημέρα, το επιβατικό κοινό ασφυκτιούσε και σημειώθηκαν έντονες διαμαρτυρίες ελλείψει ικανών χώρων. Τι θα γίνει λοιπόν κατά το καλοκαίρι του 2017 όταν προβλέπεται να εκτελούνται 15 – 16 προσαπογειώσεις καθημερινά;

Ο κ. Λεοντίδης σημειώνει ότι παρά τις δεσμεύσεις των αρμοδίων αλλά και διά στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του αεροδρομίου ότι θα ξεκινούσαν τον Οκτώβριο εργασίες επέκτασης που θα διπλασίαζαν το χώρο των κτηρίων από 750 τ.μ. που είναι σήμερα, σε 1500 τ.μ., δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Εκτός αυτού, ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου λειτουργεί προβληματικά. Στην ασθενή βροχόπτωση της 31ης Οκτωβρίου, η βόρεια πλευρά του πλημμύρισε και τα νερά μέσω της εσωτερικής σκάλας προχώρησαν στον κάτω όροφο.
Η κατασκευαστική προχειρότητα όμως δεν σταματά εδώ... Δεν έχει προβλεφτεί ειδική εξωτερική ράμπα για τον αναγκαίο καθαρισμό των τζαμιών του πύργου ελέγχου ενώ παράλληλα η κακή ποιότητά τους, καθώς είναι μη απορροφητικά, δυσχεραίνει τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων ειδικά το καλοκαίρι.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω οι οποίες τραβήχτηκαν την 1η Νοεμβρίου 2016, οι εργαζόμενοι έχουν τοποθετήσει πρόχειρα, «αυτοσχέδια» χαρτόνια για να προστατευτούν από την αντηλιά προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους.




Ο κ. Λεοντίδης μας επέδειξε μάλιστα προσφορά που έχει λάβει για την τοποθέτηση ειδικής κατασκευής σκίασης των τζαμαριών του πύργου ελέγχου, το κόστος της οποίας ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Πρόβλημα υπάρχει σύμφωνα με τον Αερολιμενάρχη και στην ασφάλτωση στις βοηθητικές εγκαταστάσεις καθώς σε μια δυνατή νεροποντή, είναι πιθανό να «ξηλωθεί».

Ανεπαρκέστατο είναι και το parking των 70 θέσεων στάθμευσης του καινούριου αεροδρομίου. Αν εξαιρεθούν οι 6 θέσεις για ΑΜΕΑ, οι 10 των εταιρειών ενοικιάσεως αυτοκινήτων και οι θέσεις για τους υπαλλήλους, δεν απομένουν παρά μόνο 44 θέσεις για τον κόσμο(!).
Αρχές Νοεμβρίου και παρά την ισχνή τουριστική κίνηση, παρατηρούμε δυστυχώς αυτή την εποχή, πολλά αυτοκίνητα να παρκάρουν κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο αεροδρόμιο. Μπορεί εύκολα κανείς να φανταστεί, τι ενδεχομένως πρόκειται να συμβεί το καλοκαίρι...
Όλες οι παραπάνω δυσλειτουργίες που μας εξέθεσε ο Αερολιμενάρχης κ. Λεοντίδης θα πρέπει να προβληματίσουν τους αρμόδιους... Τα προβλήματα στις υποδομές και στις κτηριακές εγκαταστάσεις θα πρέπει να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό όπως μας τόνισε.

Κατά τα άλλα, ο νέος Κρατικός Αερολιμένας Πάρου, αποτελεί ένα απολύτως ασφαλές αεροδρόμιο για μεγάλα αεροπλάνα που εγγυάται την ασφάλεια των πτήσεων και του επιβατικού κοινού.
Είναι ένα ολοκαίνουργιο, σύγχρονο και σπουδαίο έργο πνοής για την Πάρο, όπως ειπώθηκε άλλωστε από πολλά επίσημα χείλη, τρεις μόλις μήνες πριν όταν παραδόθηκε στον παριανό λαό, που θα πρέπει να ανταποκρίνεται στα όνειρα, στις ελπίδες, στις προσπάθειες, αλλά κυρίως στους κόπους των παριανών που εδώ και πολλά χρόνια επιζητούσαν δικαίως την απόκτησή του.

Δυστυχώς όμως, ένα ίσως προβληματικής λειτουργίας από πλευράς υποδομών αεροδρόμιο, ενδέχεται να μην αποφέρει τα προσδοκώμενα οφέλη στον τόπο καθώς αυτό που δυσφημεί, είναι πρώτα απ΄ όλα την εικόνα του ίδιου του νησιού στους αναμενόμενους χιλιάδες από αέρος επισκέπτες του...

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos