Αγωνία και προβληματισμός στην Πάρο – 9η Αναβολή του ΣτΕ στην υπόθεση των ανεμογεννητριών…

24 Μαρτίου 2017 17:27

Ανησυχία και προβληματισμό προκάλεσε στην Πάρο, η είδηση περί της 9ης κατά σειρά αναβολής της εκδίκασης της προσφυγής του Συλλόγου Καμαρών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εναντίον της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο λόφο Ανεφανή στις Καμάρες Πάρου.

Η αγωνία των παριανών εντείνεται, καθώς η μη έκδοση απόφασης από το ΣτΕ για τις Καμάρες και η χρονίζουσα αβεβαιότητα που εκκρεμεί στη συγκεκριμένη εκδίκαση, καθιστά παντελώς αβέβαιη και ίσως δυσχεραίνει έμμεσα την έκβαση της υπόθεσης προσφυγής της Επιτροπής Αγώνα Πάρου, εναντίον των νέων ανεμογεννητριών που προβλέπεται να εγκατασταθούν στο νησί.

Και αυτό, γιατί μια απόφαση για τις ανεμογεννήτριες των Καμαρών, θα δημιουργούσε μάλλον δεδικασμένο, πάνω στο οποίο θα στηριζόταν και μια νέα απόφαση για τις ανεμογεννήτριες η εγκατάσταση των οποίων προγραμματίζεται σε ολόκληρη την Πάρο.
Πρόκειται επομένως για μια δίκη – ορόσημο η οποία μετά την 9η αναβολή που έλαβε, πρόκειται να διεξαχθεί μετά από μεγάλο διάστημα χρόνου.

Να σημειωθεί ότι προσφυγή του Συλλόγου Καμαρών, η οποία έχει ασκηθεί από το 2010, εκκρεμεί δικαστικά εδώ και επτά περίπου έτη.
Αν επομένως ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι η μέση διάρκεια ζωής των ανεμογεννητριών είναι περίπου είκοσι χρόνια, καθίσταται φανερό ότι οι αλλεπάλληλες αναβολές της εκδίκασης βαίνουν εις βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, παραδίδοντας βεβαίως στην αοριστία το τι μέλλει γενέσθαι με την εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών, τριπλάσιας ισχύος απ΄ άκρου εις άκρον της Πάρου.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos