Επιμορφωτική Ημερίδα για την Ετοιμότητα σε στιγμές κρίσης στις Κυκλάδες με συμμετοχή της Ε.Ο.Δ. Κυκλάδων…

03 Απριλίου 2017 23:16

Μια σημαντική επιμορφωτική ημερίδα διεξήχθη την Παρασκευή 31 Μαρτίου στην Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη της Σύρου.

Με θέμα «Ετοιμότητα σε στιγμές κρίσης στα νησιά των Κυκλάδων», στην ημερίδα που οργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Αμερικανική Πρεσβεία σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, διεξήχθησαν ομιλίες και παρουσιάσεις με σκοπό την επιμόρφωση των συμμετεχόντων στην ετοιμότητα διαχείρισης εκτάκτων αναγκών στα νησιά των Κυκλάδων.

Ειδικό ενδιαφέρον για την ημερίδα που σχετίζεται με τις τουριστικές επισκέψεις Αμερικανών πολιτών στα νησιά, επέδειξε η Αμερικανική Πρεσβεία καθώς η Επιτετραμμένη και η Πρόξενος συμμετείχαν σε αυτήν με ομιλίες τους.

Διεξήχθη ομιλία με θέμα «Ετοιμότητα σε εκδήλωση φυσικής καταστροφής – Σχέδια εκτάκτων αναγκών της Π.Ν.Αι. – Η επίδραση της νησιωτικότητας» καθώς και παρουσιάσεις από την Ομάδα του Αμερικανικού Προξενείου, από το Τμήμα Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης του Ο.Α.Σ.Π, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Τμήμα Σχεδιασμού, Πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών), την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κυκλάδων, το Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κυκλάδων. Διεξήχθη επίσης συζήτηση σε θέματα ετοιμότητας από καταστροφή λόγω σεισμού καθώς και προσομοίωση κρίσης «Ατύχημα σε ferry – boat».

Στην πολύ σημαντική ημερίδα, στην οποία εξετάστηκαν και παρουσιάστηκαν οι αναγκαίοι τρόποι επέμβασης και δράσης σε έκτακτες περιστάσεις φυσικών καταστροφών ή ατυχημάτων υπό το πρίσμα των ειδικών συνθηκών της νησιωτικότητας, η Ε.Ο.Δ Κυκλάδων, εκπροσωπήθηκε από τους πάντα δραστήριους εθελοντές της, το σπουδαίο έργο των οποίων είναι γνωστό στην Πάρο καθώς έχει πολλές φορές συμβάλλει στην έγκαιρη αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτων αναγκών. Τα μέλη της Ε.Ο.Δ., είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να διευρύνουν τις γνώσεις τους ώστε να είναι καθόλα έτοιμα να διαχειριστούν στην πρώτη γραμμή πιθανά συμβάντα έκτακτης ανάγκης στην Πάρο και στα νησιά μας.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos