Κύμα μαζικής φυγής των επισκεπτών της Πάρου ανήμερα του Αγ. Πνεύματος! Το αδιαχώρητο στο λιμάνι… (Βίντεο + Φωτό)

05 Ιουνίου 2017 21:28

Η εικόνα της γνώριμης καλοκαιρινής κοσμοσυρροής στο λιμάνι της Παροικίας συνήθως δεν εκπλήσσει... Πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται με αργίες...

Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου το εορταστικό τριήμερο του Αγ. Πνεύματος έφθασε στο τέλος του και οι περισσότεροι επισκέπτες του νησιού, επέλεξαν αυτή τη μέρα, για να αναχωρήσουν μαζικά από το νησί.

Αυτό όμως που προκάλεσε ίσως έκπληξη, ήταν ο πολυπληθής αυτή τη χρονιά, όγκος των επισκεπτών, ο οποίος αν «μεταφραστεί» σε αριθμούς επιβατικών αναχωρήσεων από το λιμάνι της Παροικίας τη μέρα της «μεγάλης φυγής» δηλαδή τη Δευτέρα, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης περί του μεγέθους του τουριστικού κύματος που ήρθε στην Πάρο για το τριήμερο!

Περίπου 4.200 άτομα αναχώρησαν από την Πάρο για Πειραιά τη Δευτέρα 5 Ιουνίου και κατά προσέγγιση 500 αυτοκίνητα! Στο πλοίο Blue Star Delos που απέπλευσε το απόγευμα επιβιβάστηκαν 1500 άτομα, με το πλοίο «Νήσος Σάμος» ταξίδεψαν προς Πειραιά το μεσημέρι 1300 άτομα, 700 περίπου επιβάτες αναχώρησαν το πρωί με το Blue Star Paros και περίπου 700 επίσης με το High Speed!



Η non stop «λαοθάλασσα» στο λιμάνι ήταν κάτι απερίγραπτο! Άνθρωποι όλοι των ηλικιών, Έλληνες αλλά και ξένοι, περίμεναν υπομονετικά με τις αποσκευές τους τα πλοία στο λιμάνι που σήμαναν το τέλος της ολιγοήμερης απόδρασής τους! Οι όμορφες εντυπώσεις από την Πάρο που μαρτυρούσε η εμφανώς καλή διάθεση των ταξιδιωτών ήταν κάτι που δεν περνούσε απαρατήρητο! Γιατί ο Ιούνιος στην Πάρο έχει άλλη γοητεία!

Την πιο γλυκιά εποχή του χρόνου, όταν το καλοκαιράκι είναι ακόμα ήπιο και ήρεμο, οι φυσικές ομορφιές του νησιού ξετυλίγονται αυτούσιες μπρος στα μάτια του επισκέπτη!

Η Πάρος τον Ιούνιο είναι γαλήνια, έχει κάτι απ΄τη φρεσκάδα και την παρθενικότητα μια άλλης εποχής! Λίγο πριν κατακλύσουν το νησί τα μαζικά τουριστικά κύματα του Ιουλίου και του Αυγούστου, οι χρυσαφένιες αμμουδιές της μοιάζουν σχεδόν απάτητες και τα γραφικά σοκάκια της «περπατιούνται» αποκαλύπτοντας τη λευκή δαιδαλώδη μαγεία τους!

Οι επισκέπτες, νιώθουν σε όλο της το μεγαλείο τη φιλόξενη παριανή διάθεση, όποιο μέρος του νησιού κι αν επισκεφθούν! Είναι η έναρξη της πιο δραστήριας και ζωντανής εποχής του νησιού, η εποχή της αισιόδοξης αναμονής των αγαπημένων φίλων της Πάρου και του πρώτου καλωσορίσματός τους! Και οι επισκέπτες του Ιουνίου, μέσα στον οποίο περιλαμβάνεται το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, φαίνεται να το ξέρουν καλά αυτό και να το γεύονται χρόνια τώρα!





Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos