Εντυπωσιακές εικόνες από την «απόβαση» τουριστών στην Πάρο! Κατά χιλιάδες φτάνουν καθημερινά με πλοία στο λιμάνι του νησιού…(Βίντεο)

29 Ιουλίου 2017 12:57

Λένε ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Τα στιγμιότυπα όμως που σας παρουσιάζουμε από την μαζική αποβίβαση χιλιάδων τουριστών στο λιμάνι της Παροικίας σε μία μόνο ημέρα και για τρία μόνο πλοία, αφηγούνται πολλά περισσότερα.

Επιβεβαιώνουν κατ΄αρχάς την αίσθηση ότι στα τέλη Ιουλίου η Πάρος κατακλύζεται από τεράστια τουριστικά κύματα, που θυμίζουν, τις προ αρκετών ετών, καλές εποχές του τουρισμού. Κατά χιλιάδες φτάνουν σε καθημερινή βάση οι από λιμένος αφίξεις με ταχύπλοα και συμβατικά πλοία της γραμμής από Πειραιά ή Ραφήνα, τα οποία, με τη στάση του δρομολογίου τους στην Πάρο, σχεδόν αδειάζουν από κόσμο καθώς οι περισσότεροι επιβάτες έχουν τελικό προορισμό το νησί.

Η έξοδος από τα πλοία τη στιγμή της αποβίβασης είναι άκρως εντυπωσιακή καθώς πρόκειται για πραγματική «απόβαση» στο λιμάνι στο οποίο δημιουργείται το αδιαχώρητο.

Οι «καραβιές» επισκεπτών δημιουργούν μεγάλη κοσμοπλημμύρα στην περιοχή που σφύζει από κίνηση ανθρώπων και οχημάτων που ξεχύνονται σαν πολύβουο μελίσσι πριν διασκορπιστούν για τους επιθυμητούς προορισμούς τους πάνω στο νησί.


Τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια προς Πάρο μοιάζουν πλέον με ταξί, δένουν στο λιμάνι το ένα μετά το άλλο, αποβιβάζουν πλήθος κόσμου και επιστρέφουν ξανά στα επόμενα δρομολόγιά τους για να αποβιβάσουν και πάλι μεγάλο όγκο τουριστών σε μια συνεχή, μεγάλη και διαρκώς αυξανόμενη ροή αφίξεων προς Πάρο.

Κέρδισε ένα μοναδικό τριήμερο (Διαμονή + Αυτοκίνητο + Εισιτήρια) στην Πάρο!

Βέβαια η εικόνα της πολυπληθούς προσέλευσης παραθεριστών στην Πάρο ελάχιστα συνάδει με αντίστοιχα οικονομικά οφέλη για τους επαγγελματίες του τουρισμού. Τόσο τα φοροεισπρακτικά μέτρα όσο και η φειδωλή κατανάλωση από πλευράς τουριστών, έχουν μειώσει κατά πολύ τα έσοδα από τον τουρισμό στην Πάρο σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου.



Ωστόσο, το αυξητικό τουριστικό ρεύμα που παρατηρείται ενώ ακόμα δεν έχουμε μπει στον Αύγουστο, τον κατ΄ εξοχήν μήνα των διακοπών, δημιουργεί αισιόδοξα προμηνύματα για το μέλλον του νησιού το οποίο αν και βρισκόμαστε μέσα στην κρίση, φαίνεται να αυξάνει την ήδη μεγάλη δημοφιλία του και να κερδίζει ένα σημαντικό μερίδιο της πίτας του τουρισμού στην Ελλάδα. Και όχι άδικα...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos