Ο νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κατάγεται από την Πάρο. Διατηρεί στενούς δεσμούς με το νησί

19 Σεπτεμβρίου 2017 12:46

Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, πρώτη ημέρα του δικαστικού έτους, επελέγη από το Υπουργικό Συμβούλιο ο Αρεοπαγίτης κ. Βασίλειος Πέππας για τη ανάληψη της θέσης του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Πέππας, γεννήθηκε το 1952 στη Σέριφο και η μητέρα του ήταν δασκάλα. Έχει ωστόσο παριανή καταγωγή. Γιαγιά του ήταν η Βασιλική Τσιγώνια από τη Μάρπησσα Πάρου και όλα τα καλοκαίρια των παιδικών του χρόνων τα έζησε στην Πάρο. Διατηρεί μέχρι και σήμερα στενούς δεσμούς με το νησί το οποίο επισκέπτεται συχνά με κάθε ευκαιρία.

Το σπίτι που διατηρεί σήμερα ο κ. Πέππας στην Πάρο βρίσκεται στη Μάρπησσα. Εξακολουθεί να περνά τα καλοκαίρια του στην Πάρο και μάλιστα, μόλις πέντε ημέρες πριν την επιλογή του ως Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας αναχώρησε από το νησί.

Ο κ. Πέππας, διορίστηκε στο δικαστικό σώμα τον Αύγουστο του 1979. Θεωρείται έμπειρος και νηφάλιος δικαστικός, χαίρει της εκτίμησης των συναδέλφων του και η επιλογή του στη συγκεκριμένη θέση πιστεύεται ότι θα συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων και δυσχερειών που παρατηρούνται στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Σε δήλωσή του κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου του Αρείου Πάγου, τόνισε ότι διαχρονικό και επιτακτικό αίτημα των πολιτών και της πολιτείας είναι η αποτελεσματικότερη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Του ευχόμαστε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos