Πράσινο «φως» από την Περιφέρεια για το Κλειστό Γυμναστήριο Παροικίας! Λύθηκε το ζήτημα της εξεύρεσης πόρων…

02 Οκτωβρίου 2017 19:29

Άλλο ένα μεγάλο έργο – όνειρο ζωής για την ενίσχυση του αθλητισμού της Πάρου και την αναβάθμιση των συνθηκών άθλησης της νεολαίας του νησιού, μπαίνει σε τροχιά κατασκευής σύμφωνα με πληροφορίες μας.

Πρόκειται για το Κλειστό Γυμναστήριο Παροικίας Πάρου, το οποίο θα ανεγερθεί στη θέση Ζευλάκι πίσω από τις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Π. σε περίπου 300 μέτρα απόσταση από το Ναυτικό Όμιλο Πάρου.
Ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του ανέρχεται στα 800.000 ευρώ.

Το ήμισυ του ποσού αυτού, δηλαδή τα 400.000 ευρώ έχουν ήδη εγκριθεί να δεσμευτούν από το αποθεματικό της ΚΔΕΠΑΠ, μετά από πρόταση του Προέδρου της κ. Μαρινόπουλου και στη συνέχεια με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου 20/01/17  ενώ το υπόλοιπο ποσό που απαιτείται, σύμφωνα με πληροφορίες μας, πρόκειται να δοθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μετά από ενέργειες του Προέδρου της ΚΔΕΠΑΠ κυρίου Θανάση Μαρινόπουλου, σε συνεργασία με το Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο.

Κατά πληροφορίες, ο Δημοτική Αρχή, έλαβε τη δέσμευση της Περιφέρειας για την κάλυψη του ποσού των 400.00 που απαιτείται για την ανέγερση του έργου.

Μετά το πράσινο «φως» της Περιφέρειας, όλοι ελπίζουμε ότι η κατασκευή θα ξεκινήσει σύντομα ώστε η Πάρος και δη η Παροικία, να αποκτήσει επιτέλους μια κλειστή Αίθουσα αθλητικών εκδηλώσεων η οποία θα δώσει νέα πνοή στις δραστηριότητες άθλησης των νέων κυρίως του νησιού.

Σύμφωνα τώρα με τις προ – μελέτες που έχουν διενεργηθεί, η Κλειστή Αίθουσα θα κατασκευαστεί σύμφωνα με άριστες υψηλές προδιαγραφές λειτουργίας και χρήσης ενώ θα μπορεί να φιλοξενεί και ποικίλες εκδηλώσεις πέραν των αθλητικών.

Θα είναι χωρητικότητας περίπου 350 θέσεων, θα έχει διπλές εξέδρες και στις δύο πλευρές της και τέσσερα αποδυτήρια. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις όπως Final Four και θα είναι από κάθε άποψη, απολύτως σύγχρονη και λειτουργική, ένα πραγματικό κόσμημα για τις αθλητικές και πολιτιστικές ανάγκες του νησιού.

Όλοι ελπίζουμε, ότι τώρα που το ζήτημα της εξεύρεσης πόρων για την ανέγερση της κλειστής Αίθουσας βαίνει προς επίλυση, να ολοκληρωθεί κατασκευαστικά και να παραδοθεί όσο το δυνατόν συντομότερα στον παριανό λαό και τη νεολαία του.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos