Με καμάρι και υπερηφάνεια η μαθητική νεολαία της Πάρου παρέλασε ανήμερα της εθνικής επετείου του ΟΧΙ (Βίντεο + Φωτό)

28 Οκτωβρίου 2017 16:22

Ημέρα βαριάς εθνικής ιστορικής μνήμης η 28ης Οκτωβρίου για τον ελληνισμό.

Ημέρα κατά την οποία τιμάται το ΟΧΙ του ελληνικού λαού που αρθρώθηκε σύσσωμα και βροντερά πριν από 77 χρόνια εναντίον της επέλασης του φασισμού και του ναζισμού.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους εκείνους που πολέμησαν και αντιστάθηκαν με σθένος υπέρ της σωτηρίας της πατρίδας στα μαύρα χρόνια του πολέμου και της Κατοχής, λαμπρές επετειακές εκδηλώσεις μνήμης τελούνται απ΄άκρου εις άκρον της ελληνικής επικράτειας.

Η Πάρος γιόρτασε κι εφέτος με τις δέουσες τιμές την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου επίσημη δοξολογία παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων και πλήθους κόσμου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους τοπικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας, αντιστασιακών οργανώσεων, εφεδροπολεμιστών, πολιτικών κομμάτων, εθελοντικών ομάδων και συλλόγων. Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής πραγματοποιήθηκε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.


Ακολούθως στην παραλιακή οδό της Παροικίας πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση. Τα νιάτα της Πάρου, μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, παρέλασαν με καμάρι και υπερηφάνεια αποτείνοντας έτσι φόρο τιμής στο έπος του ΄40 που αποτελεί μια από τις λαμπρότερες σελίδες δόξας της ελληνικής ιστορίας.


Τα παιδιά, καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που παρακολούθησε την παρέλαση. Γονείς, εκπαιδευτικοί και συμμετέχοντες στον εορτασμό της εθνικής επετείου καμάρωσαν τη μαθητική νεολαία της Πάρου που έδωσε τον τόνο της ζωντάνιας, του δυναμισμού και της εθνικής υπερηφάνειας της σπουδαίας αυτής ημέρας εορτασμού του ελληνικού ΟΧΙ απέναντι σε εχθρικές επιβουλές.

Με την μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν και ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την 28η Οκτωβρίου στην Πάρο με τον πιο όμορφο και αισιόδοξο τρόπο με πρωταγωνιστές το ίδιο το μέλλον του νησιού μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos