Ετοιμόρροπα κτήρια – «παγίδες» σε πολυσύχναστα σημεία της Παροικίας Πάρου...(Φωτό)

05 Δεκέμβριος 2017 19:27

Το ζήτημα της αισθητικής εικόνας οικημάτων με εμφανείς φθορές λόγω παλαιότητας ή κακής συντήρησης, μοιάζει να απασχολεί συνήθως ελάχιστα, ειδικά σε καιρούς οικονομικής δυσπραγίας.

Τι γίνεται όμως όταν αυτά τα κτήρια βρίσκονται σε πολυσύχναστα σημεία και υψώνονται πάνω από δρόμους στους οποίους επικρατούν συνθήκες πολυπληθούς κίνησης διερχόμενων πεζών και μάλιστα εν όψει χειμερινών καιρικών φαινομένων;
Δύο κτήρια υψωμένα μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της Παροικίας τελούν υπό κατάρρευση...

Το ένα στο μέσον περίπου της παλαιάς αγοράς και το άλλο απέναντι από το κτήριο Δημητρακόπουλου, δίνουν την εντύπωση ετοιμόρροπων κτισμάτων καθώς παρουσιάζουν εκτεταμένες, βαθιές φθορές στην εξωτερική τους όψη.

Βαθιά ρήγματα, αποκολλημένοι σοβάδες, γερμένα στηθαία, είναι μόνο μερικές από τις φθορές που αντιλαμβάνεται ο διερχόμενος περιπατητής που αναγκαστικά περνά από κάτω τους, προκειμένου να κινηθεί σε κεντρικούς άξονες του παραδοσιακού οικισμού της Παροικίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις επερχόμενες χειμερινές καιρικές συνθήκες, τον αέρα και κυρίως τις βροχές, εύλογα αναρωτιέται κανείς κατά πόσο ασφαλής κρίνεται η διέλευση από αυτά τα σημεία – παγίδες που γίνονται όντως επικίνδυνα, καθώς ελλοχεύει η πιθανότητα αποκόλλησης των δομικών τμημάτων τους τα οποία κυριολεκτικά «κρέμονται» από μια κλωστή!

Αν οι σοβάδες φουσκώσουν εξαιτίας βρόχινων νερών ή αν τμήματα παρασυρθούν από δυνατό αέρα, κανείς δεν εγγυάται την ασφάλεια των ατυχών πεζών που εκείνη τη στιγμή θα βρίσκονται κοντά τους. Δυστυχώς, όπως προαναφέρθηκε τα κτήρια βρίσκονται κατά μήκος πολυσύχναστων οδών, καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας και μικρά παιδιά περνούν από εκεί.

Και μπορεί μεν να πρόκειται ίσως για ιδιωτικά κτήρια, όμως ο δρόμος στον οποίο είναι χωροθετημένα, είναι δημόσιος και κεντρικός μέσα στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού της Παροικίας.

Θα πρέπει ίσως οι αρμόδιοι φορείς να ασχοληθούν με το ζήτημα που προβληματίζει την τοπική κοινωνία και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια. Ώστε να μην υπάρξει ανάγκη να αναζητηθούν ευθύνες αν τυχόν προκύψει ένα δυσάρεστο περιστατικό που θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία κάποιου δυστυχώς συμπολίτη μας.

Τότε κανείς δεν θα πρέπει να πει πως δεν γνώριζε ή ότι δεν είχε προβλέψει τους σοβαρούς δημόσιους κινδύνους... Γιατί τα κτήρια βρίσκονται σε κοινή, δημόσια θέα και η κατάστασή τους είναι ορατή από όλους ανεξαιρέτως....

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos