«Έπνιξαν» τα κύματα το Κάστρο της Νάουσας Πάρου! (Βίντεο)

22 Δεκεμβρίου 2017 18:39

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017... Με πολικές θερμοκρασίες και σφοδρές χιονοπτώσεις δείχνει τα... «δόντια του» ο χειμώνας σε πολλές περιοχές της Ελλάδας που έχουν μπει κυριολεκτικά στην «κατάψυξη», λίγες ημέρες πριν τη Γέννηση του Θεανθρώπου.

Σε κλοιό δριμείας κακοκαιρίας βρίσκεται και η Πάρος. Δυνατοί άνεμοι, βροχή και σφοδρό ψύχος έχουν ρίξει τον υδράργυρο στα... τάρταρα στο νησί, το οποίο περιζώνεται από μια αφρισμένη θάλασσα πολλών μποφόρ. Η όμορφη Νάουσα, στο «μάτι» του βοριά όπως συνηθίζουν να λένε οι παριανοί, υφίσταται την κακοκαιρία με έντονο τρόπο.

Μια εικόνα του Κάστρου της που στέκει αγέρωχο εδώ και αιώνες ως φρουρός του οικισμού, αξίζει παραπάνω από χίλιες λέξεις! Ανεμοδαρμένο, «πνιγμένο» στα τεράστια ύψους κύματα, μαστιγωμένο από την ισχυρή βροχόπτωση κάτω από έναν μολυβένιο ουρανό, «φιλοτεχνεί» ένα απόκοσμο σκηνικό μεταφυσικής μαγείας που μοιάζει να βγήκε από τον χρωστήρα ζωγράφου ρομαντικής τεχνοτροπίας.


Τα στοιχεία της φύσης «πολιορκούν» το περίφημο στολίδι της Νάουσας, το Κάστρο της, και τα αφρισμένα πανύψηλα κύματα σκεπάζουν σχεδόν τη μορφή του, δημιουργώντας μια σπάνια εικόνα. Ένα ιδιαίτερο στιγμιότυπο άγριας ομορφιάς που δεν θυμίζει σε τίποτα τη γαλήνη του καλοκαιρού αλλά υπενθυμίζει ότι η Νάουσα εξαιτίας της θέσης και της ομορφιάς της παραμένει γοητευτική και στη χειμερινή εκδοχή της...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos