To αλιευτικό καταφύγιο στην Αλυκή της Πάρου είναι γεγονός! (Βίντεο + Φωτό)

01 Φεβρουαρίου 2018 15:16

Συνεχίζονται οι προγραμματισμένες τεχνικές εργασίες του αλιευτικού καταφυγίου στην Αλυκή της Πάρου.

Το πρωί της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου, φέρυ ανοικτού τύπου μετέφερε στην περιοχή γερανοφόρο όχημα το οποίο θα διαμορφώσει τα μπλόκια του λιμανιού στο χερσαίο χώρο του. Οι εργασίες στο θαλάσσιο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου θα πραγματοποιηθούν μετά το πέρας των χερσαίων εργασιών.

Σημειώνεται ότι πρόκειται να καταβληθούν προσπάθειες ώστε το χερσαίο τμήμα του έργου να έχει ολοκληρωθεί έως το Πάσχα. Θα χρειαστούν ωστόσο 20 περίπου μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο και να λάβει την τελική του μορφή.

Επισημαίνεται ότι το συνολικό έργο στοχεύει στην αύξηση της δυναμικότητας ελλιμενισμού και της ασφάλειας των αλιευτικών σκαφών, στη βελτίωση της εικόνας και της λειτουργικότητας του παραλιακού μετώπου στην περιοχή του έργου και τέλος, στην καλύτερη οργάνωση του λιμενικού χώρου τόσο για αλιευτικά όσο και για τουριστικά σκάφη που θα προσορμίζουν στην περιοχή.

Λόγω της γειτνίασης της Αλυκής με την Αντίπαρο, με κοντινά νησιά αλλά και το αεροδρόμιο Πάρου, το έργο αναμένεται να προσκομίσει αναπτυξιακά και τουριστικά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή της Αγκαιριάς.


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos