Αρμενίζοντας τις Καράβες στη θάλασσα της Νάουσας Πάρου! (Βίντεο + Φωτό)

04 Μαρτίου 2018 19:45

Η ολοκλήρωση των κατασκευών του Εργαστηρίου Καράβας στη Νάουσα της Πάρου, γιορτάστηκε με μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη μαρίνα της Νάουσας το πρωί της Κυριακής 4 Μαρτίου.

Το όμορφο «ταξίδι» της δημιουργίας ομοιωμάτων πλοίων από το Εργαστήριο, έφτασε έτσι στο τέλος του επισφραγιζόμενο με μια ζωντανή «επίδειξη» αρμενίσματος των παραδοσιακών πλεούμενών του στη θάλασσα! Εξάλλου, η πλεύση των Καράβων στη θάλασσα ήταν το τελικό στάδιο του πατροπαράδοτου παιχνιδιού της Καράβας που ζωντάνεψε με τον πλέον συγκινητικό τρόπο το Εργαστήριο που λειτούργησε στη Νάουσα.

Παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, μικρών και μεγάλων, οι Καράβες, τοποθετήθηκαν στη θάλασσα ώστε να ταξιδέψουν πάνω στο κύμα και να ολοκληρώσουν έτσι το σκοπό της δημιουργίας τους η οποία σε παρελθούσες εποχές, συντρόφευε τα όνειρα των μικρών παριανών και ακόνιζε τη φαντασία τους ως ένα από τα παραδοσιακότερα παιχνίδια του νησιού.


Με νοσταλγική διάθεση και την έκδηλη χαρά του κόσμου που παρακολουθούσε την εκδήλωση, οι Καράβες του Εργαστηρίου άρχισαν να αρμενίζουν στη θάλασσα ενώ το αεράκι που φυσούσε εκείνη τη στιγμή προκάλεσε μέχρι και «ναυάγια» κάνοντας πιο συναρπαστικές τις στιγμές της ζωντανής αναπαράστασης του παιχνιδιού! Τελικά οι επιδέξιοι «καπετάνιοι» που κρατούσαν από τη στεριά με σπάγκο τις Καράβες προσθέτοντας σε αυτές άμμο για λόγους ευστάθειας, κατάφεραν να τις οδηγήσουν μέσα στη θάλασσα για να τις δουν να ταξιδεύουν στο νερό με σιγουριά και καμάρι!

Οι συμμετέχοντες στην πρωτότυπη εκδήλωση από την οποία δεν έλειψαν και οι ναυτικές «περιπέτειες», απόλαυσαν το θέαμα του παιχνιδιού της Καράβας που τους γύρισε νοερά πολλά χρόνια πίσω όταν τα μικρά παιδιά της Πάρου μια άλλης εποχής, έδιναν διέξοδο στην δημιουργικότητά τους με ένα παιχνίδι φτιαγμένο από τα υλικά της καθημερινότητάς τους και πρώτη ύλη τις εικόνες του περιγύρου τους, τη θάλασσα και τα πλεούμενά της!

Περισσότερα για τις καράβες διαβάστε εδώ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos