Πάρος: Η μερίδα του λέοντος στις από λιμένος αφιξο -αναχωρήσεις πάει στο λιμάνι του Πειραιά! Ποια νησιά ακολουθούν…

06 Μαρτίου 2018 18:36

Οι περισσότεροι αφιχθέντες στο λιμάνι της Πάρου κατά τον μήνα Φεβρουάριο του 2018 είχαν ως λιμάνι αναχώρησης τον Πειραιά.

7.704 επιβάτες, 1118 Ι.Χ., 169 δίκυκλα και 371 φορτηγά, έφθασαν με τα πλοία της γραμμής στην Πάρο στη διάρκεια του τελευταίου χειμερινού μήνα, προερχόμενοι από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Υπήρξε όμως, όπως καταδεικνύουν τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία του Λιμεναρχείου και ενδοκυκλαδική μετακίνηση με προορισμό την Πάρο καθώς το νησί, δέχτηκε επισκέπτες και οχήματα κυρίως από νησιά με τα οποία διατηρεί καλή ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Έτσι, 1373 επιβάτες, 175 Ι.Χ., 29 δίκυκλα και 31 φορτηγά, έφθασαν από το λιμάνι της Νάξου το οποίο, έρχεται αμέσως μετά τον Πειραιά σε αναχωρήσεις με προορισμό την Πάρο. Ακολουθεί η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η Σύρος, από την οποία προέρχονταν 714 επιβάτες, η Σαντορίνη με 366 επιβάτες, η Μήλος με 126 και με αρκετά λιγότερους (λίγες δεκάδες) η Μύκονος, η Ίος, η Άνδρος, η Σίφνος, η Σέριφος, η Τήνος, η Αιγιάλη, τα Κατάπολα και το Κουφονήσι.

Ως λιμάνι προορισμού τώρα με αναχώρηση από την Πάρο, την μερίδα του λέοντος των συνολικών αποχωρησάντων επιβατών λαμβάνει και πάλι ο Πειραιάς. 6.335 επιβάτες, από το σύνολο των 9.236 που αναχώρησαν κατά τον Φεβρουάριο που μόλις μας πέρασε από την Πάρο, είχαν ως προορισμό τον Πειραιά. Ακολουθεί η Νάξος, νησί προορισμού για 1293 επιβάτες, η Σύρος για 829, η Σαντορίνη για 428, η Μήλος για 133 ενώ έπονται η Μύκονος, η Ίος, η Άνδρος, η Σίφνος, η Σέριφος, η Τήνος, η Αιγιάλη, τα Κατάπολα και το Κουφονήσι με λίγες δεκάδες επιβατών για το κάθε νησί και αντίστοιχα λιγότερα οχήματα.




Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos