Έτσι γλέντησαν τα νιάτα της Νάουσας Πάρου την 25η Μαρτίου! (Βίντεο)

26 Μαρτίου 2018 14:17

Παραδοσιακά και αυθόρμητα, με ζωντάνια και κέφι, όταν η νεολαία της Νάουσας ολοκλήρωσε την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, έστησε ένα μεγάλο υπαίθριο γλέντι στην κεντρική πλατεία του οικισμού!

Τα παιδιά με παραδοσιακές φορεσιές ή στα γαλανόλευκα, τραγούδησαν, χόρεψαν νησιώτικους σκοπούς και έγιναν αυτή την τόσο σπουδαία για τον Ελληνισμό ημέρα του χρόνου, μια μεγάλη παρέα, που διάλεξε να τιμήσει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο την εθνική μας γιορτή! Το κλίμα ήταν όμορφο και θερμό, τα παιδιά κατάφεραν με τον ενθουσιώδη παλμό τους να παρασύρουν ακόμη και τους μεγαλύτερους στη αυτοσχέδια γιορτή τους!

Οι στιγμές του γλεντιού της Νάουσας, ήταν ίσως από τις ωραιότερες της φετινής 25ης Μαρτίου στην Πάρο! Γιατί το πιο ζωντανό, το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της Ναουσαίικης κοινωνίας, η νεολαία της, έδειξε ότι κρατά γερά στα χέρια της το νήμα της παριανής παράδοσης ως άξιος συνεχιστής της στο παρόν και στο μέλλον.

Η πρωτοβουλία των παιδιών να "ταξιδέψουν", τον πολύ κόσμο που βρέθηκε στην πλατεία της Νάουσας, στις γνήσιες ρίζες του μουσικοχορευτικού πολιτισμού της Πάρου, ήταν βεβαίως ο καλύτερος, και ο πιο αυθεντικός ίσως τρόπος, για να τιμηθεί η μεγαλύτερη γιορτή ελευθερίας της πατρίδας μας. Την ελεύθερη πατρίδα τίμησαν οι νέοι και οι νέες της Νάουσας με την γιορτή τους. Την ελευθερία επί της ουσίας του λαού μας να ζει σύμφωνα με την ιδιαίτερη ταυτότητά του και να χαίρεται ελεύθερα τη ζωή!


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos