Συνεστίαση της Μ. Παρασκευής στον Πρόδρομο Πάρου με παραδοσιακή ρεβυθάδα

07 Απριλίου 2018 14:22

Ο Πρόδρομος Πάρου, πιστός στην παράδοση και στα τοπικά έθιμα, διοργάνωσε κι εφέτος, όπως κάθε χρόνο, ανήμερα της Μ. Παρασκευής 6 Απριλίου, την καθιερωμένη πλέον συνεστίαση παριανών και μη, προσφέροντας, ανάμεσα σε άλλα νηστίσιμα, το παραδοσιακό έδεσμα της ρεβυθάδας.

Αρκετός κόσμος λοιπόν, μετά την τελετή Αποκαθήλωσης, κατέκλυσε το μεσημέρι της πιο απόλυτα πένθιμης ημέρας της Χριστιανοσύνης, την αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκόπας ο Πάριος» για να τιμήσει το έθιμο του Προδρόμου που τελείται εδώ και χρόνια κάθε Μ. Παρασκευή, υπέρ της μνήμης των προσφιλών προσώπων που δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας.

Την ημέρα της πιο μεγάλης συγκίνησης των πιστών, την ημέρα που ο Κύριός μας είπε το «Τετέλεσται» στην Σταυρική Του Θυσία, ο Πρόδρομος Πάρου με το παραδοσιακό έθιμό του που τελείται σε ανάμνηση των αγαπημένων μας νεκρών, μετέδωσε το ουσιώδες πνευματικό μήνυμα της κατανίκησης του Θανάτου που νοηματοδοτείται από τον Εσταυρωμένο την πιο θρηνητική ημέρα για άπαντες τους πιστούς Χριστιανούς.

 

Φωτορεπορτάζ: Αφροδίτη  Δρακοπούλου - Σάρδη

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos