Συνθήκες ανομβρίας "πλήττουν" την Πάρο με ενδεχόμενες επιπτώσεις για το νησί....

29 Απριλίου 2018 15:02

Τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά βροχόπτωσης μέσα στους τέσσερις πρώτους μήνες του 2018 δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Η κατάσταση ανομβρίας στην οποία έχει περιέλθει το νησί και η οποία προκάλεσε μερική καταστροφή της παραγωγής σιτηρών, επιβεβαιώνεται δυστυχώς και από τα επίσημα καταγεγραμμένα μετεωρολογικά στοιχεία. Λιγοστά χιλιοστά βροχής έπεσαν στην Πάρο από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2018, εποχή κατά την οποία παραδοσιακά πέφτει στο νησί ένα μεγάλο ποσοστό της βροχής του έτους.

Κατά τους δύο τελευταίους χειμερινούς και τους δύο πρώτους ανοιξιάτικους μήνες λοιπόν του 2018 (Ιανουάριος - Απρίλιος) έπεσαν συνολικά 120,40 χιλιοστά βροχής στο νησί έναντι των 218,60 χιλιοστών που έπεσαν το 2017 κατά την αντίστοιχη περίοδο.
Οι αριθμοί είναι δυστυχώς αποκαλυπτικοί του μεγάλου προβλήματος ανομβρίας που φέτος παρουσιάζεται οξυμμένο συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

Καθώς η άνοιξη προχωρά και μπαίνουμε στον Μάιο, η δυσχερής από πλευράς βροχοπτώσεων κατάσταση ενδέχεται να επιδεινωθεί. Και δεν θα έχει πιθανώς ως επίπτωση μόνο την μερική αγροτική καταστροφή. Το νερό στον υδροφόρο ορίζοντα του νησιού υπό αυτές τις συνθήκες, είναι βέβαιο ότι θα απομειωθεί δραματικά με πιθανές συνέπειες στην επάρκειά του.

Αν σκεφτεί κανείς ότι η θερινή τουριστική σεζόν βρίσκεται προ των πυλών, και οι ανάγκες σε νερό ενόψει καλοκαιριού θα πολλαπλασιαστούν, όλοι ευχόμαστε το νησί να μην αντιμετωπίσει προβλήματα εξαιτίας της φετινής ανομβρίας.

Ακολουθεί πίνακας με τα ακριβή συγκριτικά χιλιοστά βροχόπτωσης στην Πάρο:

2018 - 120,40 χιλιοστά - Σύνολο τεσσάρων μηνών

Ιανουάριος - 48,8
Φεβρουάριος - 57
Μάρτιος - 14,6
Απρίλιος - 0

2017 – 218,60 χιλιοστά - Σύνολο τεσσάρων μηνών

Ιανουάριος - 146,4
Φεβρουάριος - 5,6
Μάρτιος - 55,2
Απρίλιος - 11,4

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos