Πάρος: Ηχηρή «φωνή» υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας από τον Μητροπολίτη Παροναξίας… (Βίντεο)

15 Μαϊος 2018 19:18

Σείστηκε από δυνατά χειροκροτήματα η κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ΕΠΑΛ στην Παροικία της Πάρου, όταν στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Μουσικές Αναμνήσεις από τη Μικρά Ασία» (13/5/2018) και της τίμησης του διεθνούς μπασκετμπολίστα Δημήτρη Διαμαντίδη με το Σταυρό της Εκατονταπυλιανής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος αναφέρθηκε στην ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Ο κ. Καλλίνικος, με αφορμή την βράβευση του Δ. Διαμαντίδη, ενός τέκνου όπως είπε της Μακεδονίας και δη της Δυτικής, τόνισε εμφατικά στην ομιλία του ότι «η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική», συνεγείροντας έτσι την ασφυκτικά γεμάτη από πολυπληθές κοινό αίθουσα που ξέσπασε σε παρατεταμένο και ηχηρό χειροκρότημα.


Από μια μακρινή στη Μακεδονία γωνιά της χώρας μας, από το κέντρο του Αιγαίου και συγκεκριμένα από το νησί της Πάρου, το επίκαιρο μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας για την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της Μακεδονίας, απέδειξε ότι απ΄άκρου εις άκρον της Ελλάδας χτυπά δυνατά η καρδιά του πατριωτικού αισθήματος των Ελλήνων.

Και η Πάρος, ένας τόπος μικρός μέσα στη θάλασσα του Αιγαίου, ένωσε το βράδυ της Κυριακής, δια στόματος του Σεβασμιώτατου Ιεράρχη της, τη «φωνή» της με την υπόλοιπη επικράτεια στη μεγάλη προσπάθεια υπεράσπισης της Ιστορίας μας και των εθνικών μας δικαίων.

Περισσότερα για την εκδήλωση δείτε εδώ

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos