Ύποπτη πυρκαγιά σε αυτοσχέδια "χωματερή" στα Λιβάδια της Νάουσας Πάρου... (Βίντεο)

12 Ιουνίου 2018 00:48

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας 11 Ιουνίου στα Λιβάδια της Νάουσας και συγκεκριμένα στην περιοχή Λίμνες που βρίσκεται πλησίον του Camping, όταν αυτοσχέδιος μικρός "σκουπιδότοπος" γύρω από κάδους απορριμμάτων έγινε ξαφνικά παρανάλωμα του πυρός από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Εστία της φωτιάς ήταν τα κάθε λογής αντικείμενα, όπως κλαδιά, στρώματα, σακούλες κ.ά τα οποία κάποιοι ασυνείδητοι είχαν "ξεφορτωθεί" εναποθέτοντάς τα έξω από τους συγκεκριμένους κάδους και τα οποία σχημάτιζαν μια μικρή "χωματερή" μήκους περίπου 15 μέτρων.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε πιθανώς από τα εύφλεκτα υλικά του "σκουπιδότοπου" επεκτάθηκε γρήγορα και χρειάστηκε η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία επιχείρησε στο σημείο με ένα όχημα και τρεις άνδρες ενώ στο συμβάν βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Νάουσας κ. Γ. Μπαρμπαρίγος.

Ευτυχώς σε λίγη ώρα κατασβέστηκε και αποφεύχθηκε η περαιτέρω εξάπλωσή της στον κάμπο της Νάουσας και στην περιοχή των καλαμιώνων όπου μια πιθανή επέκτασή της θα είχε ολέθρια αποτελέσματα.



Δεν γνωρίζουμε μέχρι αυτή την ώρα αν η φωτιά οφείλεται σε εσκεμμένη ενέργεια ή αποτελει τυχαίο περιστατικό ανάφλεξης των υλικών της "χωματερής" που κάποιοι ασυνείδητοι δυστυχώς δημιούργησαν πετώντας κάθε λογής άχρηστο σε αυτούς αντικείμενο γύρω από τους κάδους απορριμμάτων. Γεγονός είναι πάντως ότι σε πολλά σημεία της Πάρου υπάρχουν αυτή την περίοδο εκτεταμένες "χωματερές" γύρω από κάδους, κατά μήκος των δρόμων, επαρχιακών ή κεντρικότερων.

Η εικόνα αυτή δεν προσβάλλει μόνο την αισθητική, τον πολιτισμό και την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών και των επισκεπτών της Πάρου, δεν εκθέτει μόνο σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αλλά ενέχει κινδύνους και για το περιβάλλον του νησιού.

Όταν μια τυχαία ή "ύποπτη" πυρκαγιά ξεσπά σε έναν "σκουπιδότοπο" φτιαγμένο ανεξέλεγκτα από κάθε είδους υλικά σαν την συγκεκριμένη, δεν είναι δύσκολο να πάρει μεγάλες διαστάσεις δεδομένων των καλοκαιρινών συνθηκών και των ανέμων που πνέουν συχνά στο νησί...

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos