Δεκαπενταύγουστος: Το "Πάσχα του καλοκαιριού" τιμήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στον Ιερό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Πάρο (Βίντεο)

15 Αυγούστου 2018 19:27

Είναι η πιο λαμπρή ημέρα της Πάρου. Η ημέρα που χιλιάδες πιστοί στο νησί ενώνουν τις προσευχές, τις ικεσίες και τις παρακλήσεις τους προς την Υπεράγια Θεοτόκο με την ελπίδα να τους χαρίζει την Σκέπη της και να τους Οδηγεί σε δρόμους ανάτασης, χαράς και πίστης.

Πανηγυρικά γιορτάστηκε η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πάρο στον Ιερό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής το πρωί της Τετάρτης 15 Αυγούστου. Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και αρχών, μεταξύ των οποίων και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π. Κουρουμπλής και ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης, από νωρίς το πρωί συνέρευσαν στο ιερό στολίδι του νησιού, την Παναγιά του την Εκατονταπυλιανή, όπου εψάλη Όρθρος και κατόπιν Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο χοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Παροναξίας κ. Καλλίνικου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιου και Αχαϊας κ. Αθανάσιου.



Κατόπιν σε κλίμα απόλυτης ευλάβειας, με τους πιστούς να ακολουθούν με ευσέβεια και κατάνυξη την πομπή, πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιερής και Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας στα σοκάκια του οικισμού της Παροικίας.
Άγημα του Πολεμικού Ναυτικού απέδωσε τιμές στην Πάνσεπτη Παναγιά της Πάρου λαμπρύνοντας τις μεγαλειώδεις λατρευτικές εκδηλώσεις στη Χάρη της.

Στο λιμάνι του νησιού τελέστηκε δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών που χάθηκαν στις πρόσφατες πυρκαγιές της Αττικής ενώ συγκινητικές ήταν οι στιγμές που ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος αναφέρθηκε στο θαύμα της Παναγίας με την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ανήμερα της μεγάλης εορτής της.



Ολόκληρο το νησί, χιλιάδες παριανοί, προσκυνητές και επισκέπτες, βίωσαν έτσι στιγμές ιερές και σεβάσμιες στο "Πάσχα του καλοκαιριού", στο Ιερό Προσκύνημα της Εκατονταπυλιανής, στο θαύμα του Αιγαίου όπως λέγεται, που στέκει αγέρωχο από τους παλαιοχριστιανικούς χρόνους υμνώντας την Πανάγια Μητέρα όλων μας.

Χρόνια πολλά και ευχές χαράς ακούγονταν από το πλήθος των πιστών μετά το πέρας της Λιτανείας, ανταμώματα και φιλιά αγάπης επισφράγησαν τις λατρευτικές εκδηλώσεις της Πάρου στην πιο ιερή Θεομητορική εορτή για τους απανταχού Χριστιανούς της Ορθόδοξης Πίστης.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos