Μαγεία! Το θεαματικό δρώμενο της «Κουρσάρικης Βραδιάς» εντυπωσίασε ντόπιους και τουρίστες στη Νάουσα της Πάρου! (Βίντεο + Φωτό)

24 Αυγούστου 2018 20:57

Όταν η Νάουσα γίνεται οικοδέσποινα μεγάλων εορταστικών εκδηλώσεων, βγάζει από το «σεντούκι» της συλλογικής της μνήμης τους θησαυρούς του πλούσιου λαϊκού της πολιτισμού ιχνηλατώντας την παράδοση και την ιστορία του τόπου.

Μια τέτοια βραδιά έζησε η Νάουσα το βράδυ της Πέμπτης 23 Αυγούστου όπου και κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Εννιάμερων της Παναγίας με την παρουσίαση της «Κουρσάρικης Βραδιάς».
Από νωρίς το απόγευμα νέοι, ενδεδυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, ξεχύθηκαν στα σοκάκια του οικισμού τραγουδώντας και χορεύοντας νησιώτικους σκοπούς ενώ όταν η νύχτα έπεσε, στο λιμάνι της Νάουσας, παρουσιάστηκε η περίφημη μουσικοχορευτική αναπαράσταση του Κουρσάρικου δρώμενου που εντυπωσίασε για ακόμη μια χρονιά χιλιάδες παριανούς και επισκέπτες που είχαν κατακλύσει το λιμάνι για να το απολαύσουν.

Η εθελοντική ομάδα «Κουρσάροι», ψυχή της διοργάνωσης του δρώμενου, πρωτοστάτησε με επιτυχία στο ζωντάνεμα ενός επεισοδίου της πειρατικής ιστορίας της Νάουσας! Το σενάριο του δρώμενου εντυπωσιακό και άκρως θεαματικό!



Οι πειρατές κάνοντας επιδρομή στο νησί καταπλέοντας με τα φωτισμένα καϊκια τους στο λιμάνι, βάζουν τις κοπέλες του νησιού να χορέψουν προκειμένου να διαλέξουν τις εκλεκτές τους, όταν οι ντόπιοι άνδρες κάνουν αντεπίθεση και παίρνουν πίσω τις γυναίκες καταλήγοντας σε ένα μεγάλο γλέντι!

Ένα μεγάλο επίσης γλέντι με ζωντανή μουσική, πολύ χορό και νησιώτικα τραγούδια στήθηκε αργότερα στη Νάουσα με τον κόσμο να διασκεδάζει μέχρι πολύ αργά ενώ μέρος της εντυπωσιακής βραδιάς ήταν και τα θεαματικά πυροτεχνήματα που φωτοβόλησαν τον ουρανό ολοκληρώνοντας την πανηγυρική ατμόσφαιρα της μαγευτικής εκδήλωσης!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos