Πάρος: Ο συνεργάτης του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Φίλιππος Φόρτωμας τίμησε με τη συμμετοχή του τον 4ο Κολυμβητικό Διάπλου «Θυμάμαι το Σάμινα»

25 Σεπτεμβρίου 2018 12:01

Πλήθος κόσμου και αρκετοί πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες κολύμβησης, συμμετείχαν στον Κολυμβητικό Διάπλου «Θυμάμαι το Σάμινα» που διεξήχθη την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στην Πάρο, προς τιμήν των θυμάτων και των διασωστών του πολύνεκρου ναυαγίου του πλοίου «Εξπρές Σάμινα» που έγινε υγρός τάφος για 81 συνανθρώπους μας τη νύχτα της 26ης Σεπτεμβρίου 2000 στα νερά της Πάρου.

Στην κολυμβητική εκδήλωση που σκοπό είχε να τονίσει τη σημασία της διάσωσης στη θάλασσα, πήρε μέρος και ο στενός συνεργάτης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο οποίος κολύμπησε μαζί με τους άλλους συμμετέχοντες σε έναν αγώνα μνήμης αφιερωμένο στην τραγωδία που συγκλόνισε τη χώρα πριν από δεκαοχτώ χρόνια.



Ο Κυκλαδίτης κ. Φόρτωμας με καταγωγή από την Τήνο, δείχνοντας έμπρακτα το ειλικρινές ενδιαφέρον του και την ανθρωπιστική ευαισθησία του για το σκοπό της εκδήλωσης που ήταν η κοινωνική ευαισθητοποίηση, αφύπνιση και ετοιμότητα απέναντι σε ζητήματα διάσωσης στη θάλασσα, απέδωσε συμβολικά με την κολυμβητική του συμμετοχή, φόρο τιμής στους πρωταγωνιστές της ναυτικής τραγωδίας που τη νύχτα της 26ης Σεπτεμβρίου 2000 πάλεψαν με το χρόνο και τα κύματα για το αγαθό της ζωής.



Τίμησε με την παρουσία τον 4ο Κολυμβητικό Διάπλου «Θυμάμαι το Σάμινα» που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 18η θλιβερή επέτειο του ναυαγίου, υπογραμμίζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε όλοι μας, σε όλους όσοι εκείνη την αποφράδα νύχτα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης με το υγρό στοιχείο για να διασώσουν ανθρώπινες ζωές.


 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos