Πάρος: Ντροπή και αίσχος! Αυτός είναι ο πολιτισμός μας; (Βίντεο)

10 Οκτωβρίου 2018 16:43

Δεν χωράει ανθρώπινος νους το απροσμέτρητο μέγεθος της ασυνειδησίας και της απολίτιστης και αντικοινωνικής συμπεριφοράς κάποιων συμπολιτών μας, φυσικών αυτουργών της αποκρουστικής εικόνας γύρω από κάδο απορριμμάτων στις Καμάρες, σε κεντρικότατο σημείο, πλησίον της Αίθουσας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμαρών!


Σε μήκος περίπου 15 μέτρων έξω από τον κάδο εκτείνονται πεταμένα άναρχα ότι απορρίμματα μπορεί να φανταστεί κανείς! Ηλεκτρικές συσκευές, στρώματα, πλαστικά, οικοδομικά υλικά και κάθε είδους οικιακά σκουπίδια έχουν μετατρέψει τον δημόσιο χώρο σε απέραντη χωματερή ντροπής και αίσχους που θέτει κινδύνους για την υγεία και καθρεφτίζει δυστυχώς την πιο άθλια και ελεεινή εικόνα για το επίπεδο του πολιτισμού μας.



Για τις αποκρουστικές εικόνες – γροθιά στο στομάχι, δεν ισχύει πλέον ο ισχυρισμός ορισμένων ότι οφείλονται στην αυξημένη τουριστική κίνηση και στην περιορισμένη δυνατότητα ελέγχου της συμπεριφοράς των θερινών τουριστικών ορδών, μιας και το καλοκαίρι έχει τώρα παρέλθει.

Είναι σίγουρο πλέον, ότι υπαίτιοι της υγειονομικής βόμβας που εκκολάπτει ο αηδιαστικός σκουπιδότοπος, είναι δυστυχώς κάτοικοι της Πάρου. Το οξύμωρο του κατά τα άλλα σοβαρού και επιζήμιου ζητήματος της ανεξέλεγκτης και αλόγιστης ρύπανσης του δημόσιου χώρου, είναι ότι σε απόσταση λίγων μέτρων μακριά από τον κάδο υπάρχει πινακίδα που απαγορεύει την ρίψη απορριμμάτων!



Τίποτα όμως δεν φαίνεται να πτοεί τους ασυνείδητους συστηματικούς ρυπαντές! Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος που επικρατεί στην περιοχή και της μη ελέγξιμης δυστυχώς κατάστασής του, είναι ότι πολλά σκουπίδια, μεγάλου μεγέθους, έχουν «διασχίσει» παρασυρμένα από τον αέρα τον δρόμο και έχουν «προσγειωθεί» στο κτήμα που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον σκουπιδότοπο, «σπέρνοντάς» το με ποικίλες, άχρηστες, διάσπαρτες βρωμιές!
Ως πότε θα κλείνουμε τα μάτια άραγε στο πρόβλημα που μας αφορά όλους;

Επειδή όπου δεν πίπτει λόγος πίπτουν ποινές, θα πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί ο κανονισμός του Δήμου Πάρου για την καθαριότητα μήπως και κάποιοι συμπολίτες μας συνετιστούν για να τηρήσουν το αυτονόητο!

Το σεβασμό δηλαδή απέναντι στο δημόσιο χώρο και στην τοπική κοινωνία που θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έχει μετατραπεί σε ζούγκλα, αν και ορισμένοι δυστυχώς συμπολίτες μας, μας επιβεβαιώνουν με την ωμή και απολίτιστη συμπεριφορά τους το αντίθετο...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos