Καταστρατήγηση των κανόνων διαδικτυακής επικοινωνίας από επίσημες Αρχές της Πάρου και όχι μόνο…

27 Νοεμβρίου 2018 14:34

Το γεγονός ότι ο διαδικτυακός χώρος είναι αχανής και προσφέρει έναν μεγάλο μέχρι στιγμής βαθμό ελευθερίας στη διακίνηση της πληροφορίας, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κανόνες και διακρίσεις στο διαδίκτυο που αφορούν στην διασπορά της πληροφόρησης.


Η «δίψα» πολλές φορές επίσημων αρχών, πολιτικών παρατάξεων, συλλογικών φορέων αλλά και πολιτών, για ένα βήμα γνωστοποίησης των απόψεων τους και προβολής, έχει επιφέρει ως αποτέλεσμα να αποστέλλονται ηλεκτρονικά, σωρηδόν και χωρίς καμία διάκριση, πάμπολλα κείμενα προς δημοσίευση από τους πάντες, προς κάθε είδους και μορφής διαδικτυακό δίαυλο που πιθανολογούν ότι θα τα αναρτήσει.

Και πράγματι, πολλά αναρτώνται καταλύοντας έτσι το διαχωρισμό τον οποίο έχει θεσπίσει η ίδια η πολιτεία.

Η λογική του «σε όσο πιο πολλούς το στείλουμε, τόσο πιο πολλοί θα το αναρτήσουν» επικρατεί δυστυχώς σήμερα δημιουργώντας βαριές στρεβλώσεις στο τοπίο της ενημέρωσης.
Το κρεσέντο πληροφοριακής πλειοδοσίας που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό και το οποίο αναμένεται να ενταθεί ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν έχει τέλος!

Θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζουν οι αποστολείς των emails (Δήμος, Περιφέρεια, Πολιτικές Παρατάξεις, Συλλογικοί Φορείς, Πολίτες, κ.α.) ότι υπάρχουν θεσπισμένοι από την πολιτεία κανόνες στον τομέα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέτουν φραγμούς στην ελευθεριότητα της ανεξέλεγκτης διακίνησης (Δελτίων τύπου, Ανακοινώσεων, κ.ά) μέσω emails στους πάντες.

Υπάρχει σαφής διάκριση ανάμεσα σε ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης – το οποίο διέπεται ασφαλώς από έλεγχο της πολιτείας – και σε οποιονδήποτε άλλον διαδικτυακό δίαυλο.

Το φαινόμενο της καταστρατήγησης των κανόνων διαδικτυακής επικοινωνίας, παρατηρείται να συμβαίνει από Επίσημους Φορείς της Πάρου αλλά και ευρύτερα, από αντίστοιχους πάσης φύσεως φορείς των Κυκλάδων και όχι μόνο.
Να σημειωθεί, ότι το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και τα συναρμόδια Υπουργεία, έχουν δώσει απάντηση στο ζήτημα ορίζοντας σαφώς τους κανόνες που διέπουν το χώρο του διαδικτύου.

Και πολύ ορθά, καθώς το φαινόμενο, βλάπτει πάνω απ΄όλα τη δημοκρατική νομιμότητα και συνείδηση αποτελώντας ζήτημα ηθικής πλέον τάξης. Πλήττει κατάφωρα το κύρος της αλήθειας που υπηρετεί το ενημερωτικό λειτούργημα και υποσκάπτει το δικαίωμα του πολίτη να ενημερωθεί με όρους αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας, συσκοτίζοντας τη διάκριση μεταξύ πραγματικής είδησης και υποκειμενικής θέσης η οποία εξυπηρετεί αρκετές φορές άδηλες σκοπιμότητες.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos