Πάρος: Λαμπρός εορτασμός των Θεοφανίων σε Παροικία και Αλυκή (Βίντεο)

06 Ιανουαρίου 2019 22:48

Με λαμπρότητα και ιδιαίτερη κατάνυξη γιορτάστηκε στην Πάρο η εορτή των Αγίων Θεοφανίων, σε ανάμνηση του θρησκευτικού γεγονότος της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή.

Στην Παροικία, το πρωί της Κυριακής 6 Ιανουαρίου, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, παρουσία αρκετού κόσμου και εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων του νησιού, πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο, ο καθιερωμένος Αγιασμός των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.
Παρά το τσουχτερό κρύο, τέσσερις θαρραλέοι νεαροί δεν πτοήθηκαν από τα παγωμένα νερά, και τήρησαν το έθιμο βουτώντας στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό που σύμφωνα με την παράδοση, θα τους χαρίσει φώτιση και μια καλή χρονιά.



Στην Αλυκή τώρα, στο λιμάνι, τελέστηκε επίσης Αγιασμός των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Έξι τολμηροί νέοι έπεσαν στο νερό για να πιάσουν το Σταυρό, διατηρώντας έτσι το παραδοσιακό θρησκευτικό έθιμο της γιορτής των Φώτων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos