Θα ξαναζήσουμε πάλι τέτοιες σκηνές στο λιμάνι της Πάρου; Ίσως οσονούπω...

30 Ιανουαρίου 2019 13:43

Ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες εγκατάστασης βιομηχανικού Αιολικού Πάρκου στην Τήνο και στο νησί εκδόθηκε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του προς την ανέγερση ανεμογεννητριών, ενώ εκκρεμεί ήδη, η έκδοση απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου συζητήθηκε η προσφυγή του Δήμου Τήνου κατά των Αιολικών Πάρκων στο νησί.


Ποιο νησί όμως έπεται ως προς την υλοποίηση της εγκατάστασης βιομηχανικού Αιολικού Πάρκου στις Κυκλάδες; Μάλλον η Πάρος... Σύμφωνα με πληροφορίες μας, εντός της άνοιξης, θα ξεκινήσουν και στην Πάρο εργασίες ανέγερσης ανεμογεννητριών.

Ήδη στην Πάρο στο λόφο Ανεφανίδες των Καμαρών έχουν εγκατασταθεί 4 ανεμογεννήτριες. Η προσφυγή του Συλλόγου Καμαρών κατά των ανεμογεννητριών έχει εκδικαστεί από τις 7/3/2018 στο Συμβούλιο της Επικρατείας, χωρίς να έχει εκδοθεί ακόμα απόφαση. Αντίστοιχες προσφυγές στο ΣτΕ έχουν υποβληθεί και από το Δήμο Πάρου και από άλλους φορείς του νησιού.

Σημειώνεται ότι η κοινωνία της Πάρου έχει ταχθεί συλλογικά εναντίον της εγκατάστασης νέων, μεγαλύτερης ισχύος και εκτεταμένης χωροθέτησης ανεμογεννητριών. Ήδη στην περιοχή των Καμαρών, έχουν διαφανεί επιπτώσεις από την εκεί εγκατάσταση πλησίον των σπιτιών.

Η Πάρος ως νησί, έχει ήπιο γεωμορφολογικό ανάγλυφο με χαμηλούς λόφους αλλά και παραδοσιακούς οικισμούς πάνω στους λόφους πέριξ των οποίων προγραμματίζεται να γίνει η εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών. Μόνο προγραμματίζεται; Σύμφωνα και πάντα κατά πληροφορίες, η στιγμή αυτή έρχεται ολοένα και πιο κοντά χρονικά...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos