Πάρος: Νέο, υπερσύγχρονο σκάφος για την Ε.Ο.Δ. Η άφιξή του στο λιμάνι της Νάουσας…(Βίντεο)

19 Φεβρουαρίου 2019 22:39

Ένα νέο πολύ σημαντικό «εργαλείο» έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα, το οποίο εφεξής θα καλύπτει τις ανάγκες της Πάρου, απέκτησε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Κυκλάδων.

Πρόκειται για το σκάφος ονόματι CHIARA το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη δωρεά που παραχώρησε Γερμανική ομάδα διάσωσης προς την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Δύο από τα σκάφη της Γερμανικής δωρεάς είχαν δοθεί στο νησί της Κω, με το CHIARA να αποτελεί το ένα από αυτά που θα ανήκει πλέον στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Κυκλάδων.

Το νέο σκάφος πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές έρευνας και διάσωσης, είναι εξοπλισμένο με όργανα τελευταίας τεχνολογίας, έχει μήκος 9,5 μέτρα, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα περίπου 40 μιλίων/ώρα, διαθέτει δύο μηχανές 175 ίππων και 500 λίτρα ντεπόζιτο καυσίμου που του παράσχει τη δυνατότητα μεγάλης αυτονομίας.



Μέλη της Ε.Ο.Δ. – Παράρτημα Κυκλάδων, επισκέφτηκαν πρόσφατα την Κω, και στις 7 το πρωί της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου αναχώρησαν με το CHIARA από το νησί του Ιπποκράτη και έφθασαν στο λιμάνι της Νάουσας Πάρου στις 14: 15΄το μεσημέρι, με ενδιάμεση στάση στη Δονούσα.

Υπενθυμίζεται, ότι το παλαιότερο σκάφος RESCUE 2 της Ε.Ο.Δ. - Παράρτημα Κυκλάδων, είχε παραχωρηθεί από την εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. Ωστόσο, με το νέο, υπερσύγχρονο CHIARA που αποκτά πλέον η Πάρος, το πολύτιμο έργο που εδώ και χρόνια προσφέρει η Ε.Ο.Δ στο νησί, θα ενισχυθεί έτι περαιτέρω.
Η Ε.Ο.Δ., πάντα στο πλευρό της κοινωνίας και του συνανθρώπου στην Πάρο, θα συνεχίσει έτσι την ανεκτίμητη ανθρωπιστική προσφορά της στο νησί, καλύπτοντας σε εθελοντική βάση ανάγκες, σε περιστάσεις εκτάκτου ανάγκης και όχι μόνο.



 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos